Duurzaam en enthousiast in Zeewolde

Door Eline Peterse (Hellas 4)

Afgelopen 24 juni hadden we weer een prachtige OD teamwedstrijd met de twee Hellas tweede divisie teams, dit keer in Zeewolde. Wat me opviel is dat bij deze groep triatleten de liefde voor de natuur verder gaat dan alleen ‘spetter spatter spater Hellas in het water’. Er werd namelijk in de WhatsApp groep uitgebreid besproken werd hoe we zoveel mogelijk mensen in zo weinig moZeewolde_1gelijk auto’  s konden krijgen om zo milieubewust op stap te gaan. De #ecofriendly is hierbij een understatement.

Toen we een perfect rijschema hadden, want ja, deze teams doen niet alleen tijdens de wedstrijd aan teamwork, gingen we vol goede moed op stap! Eenmaal aangekomen brak de paniek bij mij uit en de vreugde bij Joyce en Lenja. Vanwege de watertemperatuur mochten we geen wetsuit aan! Deze laatste twee toppers kwamen dus ook als een van de eerste het water uit. Wel met enkele waterplanten rond de oksels en op de bril geplakt, aangezien het water vrij ondiep was of de waterplanten extreem lang. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen vermoed ik.
Zeewolde_3
De fietsroute was op de dijk en door de wind mee een groot feest, gevalletje Speedy Gonzales eat your heart out! Bij het lopen stonden op verschillende punten muziek waardoor sommige triathleten, waaronder ik, per ongeluk af en toe een danspasje deden in plaats dat steady loopritme. Nadat iedereen vrolijk, en met slechts hier en daar een kleine blessure, was gefinisht konden we weer heerlijk smikkelen van de lekkernijen!

Hellas 3 wist zelfs een podiumplek te pakken, ook Hellas 4 had het erg goed gedaan, maar helaas zijn we door een fout van mij gediskwalificeerd. Wat uitZeewolde_2eraard erg balen was. Op Super Saturday in Rotterdam mogen we weer aan de bak tijdens een stayer wedstrijd, helaas ben ik er dan niet bij, want ik zou er erg goed in zijn geweest!