Hellas 4 bedankt TrUt..;)

Door Sjoerd Wever

Naast de individuele starters en de bedrijventeam was de Triatlon Utrecht ook het toneel voor de derde competitiewedstrijd van de 3 e Divisie Triatlon. Hellas 4 mocht dus weer aan de bak en had de eer om de eigen kleuren te vertegenwoordigen tijdens een thuiswedstrijd. De keurige derde plaats in de divisie zorgde voor wat zenuwen voor de startende atleten, bij deze wedstrijd: Sjoerd, Peter, Camiel en Bastian.

Het zwemmen ging niet denderend. Na een aantal keren samen getraind te hebben, was er besloten om een ruitvorm in het water aan te nemen. Camiel, de beste zwemmer, nam de kop met links en rechts op heuphoogte de hoofden van de wat minder snelle jongens: Sjoerd en Peter. Bastian sloot achter aan zodat hij het meeste voordeel zou hebben van de slipstream. Helaas kon Bastian zijn ritme niet vinden in het water met als gevolg dat zijn ademhaling in het gedrang kwam. Een vervelend gevoel en vele atleten zullen dit herkennen. Eventjes rustig aan doen biedt vaak een oplossing. Helaas merkten wij de worstelingen van Bastian niet vroeg genoeg op.
TRUT 2017_1
Uiteindelijk besloot Camiel vaart te minderen, waardoor Bastiaan weer kon aansluiten en er weer tempo gemaakt kon worden. Helaas was nummer twee, een team uit Amsterdam, toen al voorbij gesneld. En noteerden wij een teleurstellende 13 e zwemtijd.

Op de fiets ging het gelukkig als de brandweer. Kop over kop vlogen we als team over het parcours en behaalde een prima 5 e fietstijd. Vervolgens sloeg het noodlot toe tijdens de wissel. Bastian klikte zijn helm los voordat hij zijn fiets had gestald. Een gemakkelijk slachtoffer voor de aanwezige officials. Het gehele team moest halt houden. De overtreder werd met veel bombarie op zijn fout gewezen alsof hij een rekruut was tijdens de mariniersopleiding.

Nog na mopperend over de fout van Bastian gingen we van start voor het loop gedeelte. Het tempo lag direct hoog en dit betekende de laatste mentale dreun voor Bastian. Hij minderde snelheid en een licht paniekerige blik verscheen bij Sjoerd in zijn ogen omdat hij nu de loopmachines Camiel en Peter moest gaan bijhouden. Gelukkig had Peter genoeg energie over om Sjoerd te duwen en was Camiel een voorbeeldige haas. Wat resulteerde in top teamwork tijdens het lopen. Verschillende versnellinTRUT 2017_2gen konden nog worden ingezet. Na 19.29 minuten finishte de drie triatleten en Bastian kwam maar iets later binnen. Hiermee scoorde het team een mooie 4 e looptijd. In het eindklassement zorgde dit voor een 6 e plek, waardoor we de 3 e positie in de 3 e Divisie behouden blijft!

Hellas 4 wil de organisatie en alle vrijwilligers bedanken voor het tot stand laten komen van deze mooie wedstrijd. Wij hadden deze prestatie niet kunnen neerzetten zonder de aanmoedigingen van de vele clubgenoten langs het parcours. Bedankt!