Whatsapp ontploft: Super Saturday wordt een duathlon!

Door Rik Linssen

Het is vrijdagavond, 12 uur voor de eerste start op de Willem-Alexander roeibaan in Zevenhuizen, als blijkt dat Super Saturday geen triathlonfeest gaat worden. Dit door de constatering van blauwalg in het water.

Whatsapp ontploft in iedere team app, heb je het al gehoord, “geen zwemmen?!” Hebben we nu wel het sterkste team? Die geblesseerde loper die na warm fietsen net een 5km aankan valt nu uit. Wat nu? De koehandel tussen de 9 teams en de duatleten komt op gang en alle registers worden opengetrokken om goede en fitte teams aan de start te krijgen. ’s Avonds om half 12 wordt nog de ledenadministratie ingedoken in een poging om licenties om te zetten (helaas niet haalbaar in slechts 9 uur).
Rotterdam_algemeen_1
Het was onwijs knap om te zien hoe de organisatie in een nacht een wedstrijd, met 1000 atleten, kan omzetten van een triathlon naar een duathlon. Los van een klein beetje uitloop in het programma was het een groot feest.

Helllas stond in Rotterdam met alle 9 teams uit de teamcompetitie aan de start, het werd een mooi duathlonfeestje. De matige zwemmers werden gek van de opmerking, “dit is in je voordeel he..?” en de goede zwemmers worden onzeker van de tegengestelde vraag…

De verandering van triathlon naar duathlon pakt voor sommige teams heel goed uit en je ziet ze genieten. Andere teams zijn toch gebaat bij het zwemmen. Uiteindelijk zijn er 4 podium plaatsen voor Hellas, met als hoogtepunt de winst voor het 1 e divisie heren team. De teamcompetitie is over de helft en Hellas staat er goed voor in het klassement. Nog 5Rotterdam_algemeen_2 teams maken kans op een podiumplaats in de eindstand. De tweede helft van de competitie, die half augustus begint, gaat dus   Rotterdam_algemeen_3zeker nog voor de nodige spanning zorgen!