Hellas steelt de show (op de tribune) in Stein.

Wat een topweekend!

Door׃ Kate Napier

In het weekend van 20 tot 22 juni was het weer tijd voor de triatlonwedstrijden van Stein. Na haar debuut op de Flitstriatlon in Nijkerk had Kate de smaak te pakken. Hoewel ze eerst van plan was om samen met Erica als supporters-duo af te reizen naar Stein, begon het zo te kriebelen, dat ze zich samen met Kate Erica (zwemster) en Eelco (fietsbikkel) heeft ingeschreven als Trio “Hellas Supporters” op de 1/8ste triathlon. Lees haar verslag over het debuut als lid van een trio in Stein.

Een vaste stek voor Hellas en Aloha
Vrijdagavond reed ik met Erica en Jeanette naar Stein in Zuid Limburg. Onderweg werden we tijdens het filerijden ingehaald door Martijn en Rina. Zij maken niet alleen snelheid maken op de triathlon!
Even later arriveerden we op het voetbalveld in Stein, waar we gedurende het weekend konden kamperen samen met andere triatleten. Achteraan op het veld is de vaste stek voor Hellas en Aloha (de triatlonclub uit Enschede). Daar werden we hartelijk begroet door enkele vroegkomers. We hebben de tent opgezet, nog even een praatje gemaakt in het donker, en gingen vervolgens op tijd naar bed.
Zaterdagochtend ben ik met mijn tentgenoten (Erica, Jeanette en Martine) thee en koffie gaan drinken in het centrum van Stein. We kwamen terug met drie klapstoeltjes van de Blokker, oranje schmink voor het voetbal van die avond en toiletpapier (altijd handig)!

Parkoerskennis
Om 11 uur hebben we ons trio aangemeld voor de achtste en startnummer, chip etcetera opgehaald. ‘s Middags hebben we een oefenrondje gefietst langs het parcours. Voor zowel de zwem-fiets wissel als de fiets-loop wissel was een apart Parc Fermé. Je moest dus ruim tijd uittrekken om alles van tevoren op de juiste klaar te leggen.
Het zwemparcours was een ronde van 750 m in de haven, in open water. Officieel gemeten watertemperatuur was 20,1 ˚C, zoals elk jaar. Dat is net boven de grens waarbij wetsuits niet meer zijn toegestaan.
Het fietsparcours was 7km en dat mocht je driemaal afleggen. Leuk voor het publiek op de tribune bij de finish, want er was altijd veel te zien.
De wissel van fiets naar loopparcours lag vlak achter de tribune. Tijdens je eerste looppassen werd je al met luid gejuich begroet van alle Hellas supporters.
Het loopparcours was pittig, een kort rondje van 2,5km door het dorp met korte klimmetjes en afdalingen. Voor de 1/8ste hoefde je maar twee rondjes, totaal 5 km.

Een knappe prestatie van het trio
Hoe ging mijn eerste Trio samen met sportmaatjes Erica en Eelco? Voor Erica was het ook de eerste keer. Ze heeft gelijk laten zien dat ze een vechtersmentaliteit heeft en kracht in de armen. Ze heeft heel sterk gezwommen. Eelco is het fietsen wel toevertrouwd. Hij heeft keihard verschillende fietsers ingehaald en zette onze trio op een plaats tussen de toppers. Als eerste dame liep ik langs alle juichende Hellas fans op de tribune. Mijn doel was zo min mogelijk deelnemers laten passeren en snelheid erin houden. Meteen vol adrenaline start ik altijd te snel. Na de eerste 100 meter op hoge snelheid, ging ik luisteren naar mijn ademhaling en proberen ritme te zoeken. Als een bezetene lopen, houd je anders niet vol tot de finish. Elke ronde langs de tribune kreeg ik een stoot energie van alle Hellas leden. Heel veel dank daarvoor! Tinus wist wist mij op precies het juiste moment aan te moedigen onderaan het parcours. Bedank voor alle tips, zoals “denk eraan, korte passen omhoog!” en het stukje meefietsen. Geweldig.
Mijn trio-maatjes Erica en Eelco hebben het laatste stukje langs de tribune meegesprint. Samen gingen we over de finish als vierde trio in 1 uur 9 min! Dat smaakt naar meer! Bovendien was ik heel tevreden met mijn pr op 5 km, 22.19 min.
Zwemtijd Erica 12.32
Fietstijd Eelco 46.39
Looptijd Kate 22.19
Eindtijd 1.09.54

En verder in Stein
Zaterdagavond waren wij als Trio klaar. Dat kwam mooi uit, want toen konden ´s avonds lekker naar het voetbal kijken en zondag supporteren, waar we tenslotte ook voor waren gekomen. Zondag was het tweede wedstrijddag voor Hellas. Veel Hellas leden hebben uitstekend gepresteerd. Een paar hadden er pech en moesten uitvallen.
Speciale vermelding voor Dirk, die als tweede Nederlander over de streep kwam tijdens de lange afstand. Petje af!
Stein 2008 was een topweekend. Behalve onze prestatie als trio, betekent Stein 2008 voor mij׃
Samen een glaasje wijn drinken tijdens het voetbal kijken zaterdagavond.
‘s avonds samen terug naar de tent om nog wat rust te pakken, voor diegene die zondag nog moeten presteren.
Hellas heeft de allerleukste supporters, die er zijn. Hellas is een club met topatleten zonder sterallures. Het maakt niet uit op welk niveau je meedoet. Je wordt behandeld als volwaardig lid. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke doel en iedereen wordt toegejuicht om dat doel te halen.