Wouter het snelst in Hilversum!

Vorig jaar nog 4e, maar vandaag was Wouter Kegge de overtuigende winnaar bij de Duathlon Hilversum. Met een nieuw parcoursrecord van in de 54 minuten verwees hij Erik-Simon Strijk en Michell van de Wall, de winnaar van de vorige editie, naar de 2e en 3e plaats.

De soepel lopende Kegge kwam blijkbaar fit terug van een recente trainingsstage met de Nederlandse duathlon selectie in Portugal. In de 1e van de 4 ronden lopen over het onverharde en 2 pittige klimmetjes voorzien loopparcours sloeg Kegge reeds een klein gaatje dat telkens iets groter werd. Bij het fietsen slaagde hij erin zijn voorsprong te behouden, ondanks een jagende groep atleten achter hem. Hieruit bleek Erik-Simon Strijk uiteindelijk de sterkste.

Meervoudig Nederlands Kampioen Armand van der Smissen, nog overall winnaar van 2007, 2008 en 2009 van deze altijd zeer sterk bezette wedstrijd, won de aparte master serie, die enkele uren eerder van start ging.

Bij de dames was regerende Europees Kampioen duathlon Ruth van der Meijden een maatje te groot voor de concurrentie en leidde van start tot finish. Met haar recente nationale titel op de offroad duathlon bevestigde May Kerstens haar vorm met een 2e plaats. De atlete, net als Kegge uitkomend voor Triathlon Vereniging Hellas uit Utrecht werd gevolgd door aanstormend talent Monique Burgers uit Arnhem.

Bron: Triathlonweb.nl