Eredivisie: Stein (dames)

Wedstrijdverslag 3: Eredivisie Triathlon
Sprint Triathlon Stein 23 juni 2012
Door: Monica Górska

De derde wedstrijd van de eredivisie stond alweer op het programma: de sprint stayertriathlon in Stein met Jony, Jolien, Martine en ik. De vraag die Jolien stelde in haar wedstrijdverslag van Groningen was ”Kunnen we onze tweede positie in het klassement vasthouden?”

Voorbereiding
Vrijdag belde ik nog mijn teamgenootjes om te vragen hoe laat ze in Stein gingen zijn. Samen nog infietsen en parkoers verkennen leek mij weer gezellig en nuttig. Maar omdat we al heel vroeg moesten inchecken, lukte dat helaas niet. Alleen Jolien was op tijd om het parkoers te verkennen. Ah ja, het moet ook zonder verkenning kunnen toch? Nou, dat hebben we geweten!

De wedstrijd
De wedstrijd was spannend zeg! Leuk om de andere atletes weer te zien waarmee je een week eerder ook gestreden hebt. Hoe zal het dit keer gaan? Allereerst het zwemonderdeel: dit keer in de benen van Jony haar proberen bij te houden. Dit lukte 100/150 m, maar daarna kwam ik toch echt snelheid tekort. Ook voelde ik iemand die vlak achter mij zat, dus ik dacht – en hoopte – dat dit Martine of Jolien zou zijn (bleek Martine). Het fietsonderdeel was pas echt spannend:
•    eerst alles geven om bij de fietsers voor je aan te sluiten;
•    vervolgens gevallen fietsers in de eerste bocht ontwijken;
•    dan “dealtjes” sluiten voor mogelijke samenwerking;
•    en een aantal keren proberen weg te rijden met een andere atleet, Stefanie (Bouma) in mijn situatie.
Dat laatste lukte helaas niet. Sterker nog: er sloten alleen maar meer dames aan. Jony had ook een spannende strijd goed voorin met nog een valpartij samen met Maud (Golsteyn). Er waren goede verkeersregelaars, maar de parkoersbewakers waren volgens mij wat minder scherp! Bij het lopen ontdekte ik dat Jolien vlak achter me zat! Zo zij gaat goed, nu volhouden allebei! Poeh, pittig parkoers was het. Een paar korte steile klimmetjes… leuk! En heerlijk de aanmoedigingen van onze clubgenoten, dankjulliewel!! Toch klein beetje teleurgesteld in mijn lopen aan het eind (vorige week ging beter), maar ben uiteraard weer apetrots op het presteren van mijn teamgenootjes!

Prijsuitreiking
Jony en ik fietsten na afloop rustig terug naar de auto om weer huiswaarts te gaan. We kletsten nog wat over de wedstrijd: wat ging er goed? en wat kon beter? Nadat we onze fietsen en andere spullen hadden ingeladen, belde May: “Hé, waar zijn jullie? Jan en ik staan bij de prijsuitreiking en jullie zijn tweede geworden!”. “Wat? Meen je dat? Hoe kan dat nou?”, zei ik. Wij hadden dit niet verwacht en zijn toen alsnog naar de finish gereden… Maar helaas, net te laat. Bloemen waren al uitgereikt en er was verder niemand van Hellas behalve Jan en May. Onze excuses uiteraard aangeboden aan de organisatie en toen met hele blije gezichten weer naar huis gereden! We waren – net als in Groningen – weer tweede!

Volgende eredivisie wedstrijd?
De 4e wedstrijd duurt nog even: zaterdag 18 augustus NK OD Triathlon in Veenendaal. Daar gaan we weer los en hopen dan ook op vele aanmoedigingen van jullie!