Volkslauf Hönningen

(Door Berry Beuving)
Afgelopen dagen waren we in de Eiffel. Zaterdag was de eerste fietsdag, maar helaas zat het weer ook hier niet echt mee, dus werd onderweg besloten om onze tocht iets in te korten. Niet getreurd, Edith en Jeroen hadden een aanplakbiljet gezien van hardloopwedstrijd over een heuvel: Volkslauf Hönningen. De weg naar huis werd zo gepland dat we door het dorp kwamen waar de start van deze bos / heuvelloop was.

urkunde

In onze dikke fietskleding met moddervlekken schreef Edith zich in voor de 16km (350hm) en haalden wij elkaar over om de 10km (190hm) te rennen. Tot hilariteit van de vrijwilligers vroeg Jeroen doodleuk (voor de grap) wat er eigenlijk te winnen viel… ‘Leckere lokale Wein’ maar dan moest je wel heel goed zijn! Door naar het huisje, omkleden en per auto terug naar de start in het kleine dorp. Niet alleen won Edith met zeer ruime afstand de wedstrijd bij de vrouwen (Jeroen en ik vermoeden sterk dat de lokale favoriete pas enkele minuten na de finish beseft zal hebben dat ze niet had gewonnen), ze scherpte ook gelijk maar even het parcours record met ruim 2 minuten aan!

Lauf “Rund um die Teufelsley” (16km)
Edith Kortekaas 1e V 1:07:58

Terwijl Edith aan het huishouden was op de 16km, vermaakte de rest zich met de 10km wedstrijd van de Ahrtalcup, over deels hetzelfde parcours. Parcours records werden het niet, maar ondanks het rondje fietsen belandden we wel allemaal op het podium:

10 km Lauf – Ahrtalteamcup
Vera Ros 50:25 2e V30
Jeroen van Amelsfoort 46:58 2e M30
Berry Beuving 46:03 2e M35

De oogst van deze namiddag: 1 paarse bandana, 4 oorkondes, 4 flessen lekkere rode wijn uit het dal en natuurlijk: 1 beker! Het verhaal van de 4 fietsers uit het bergloze Nederland verschijnt ongetwijfeld in de volgende uitgave van de lokale krant en het clubblaadje, want de organisatie vond het een prachtig verhaal dat deze modderige fietsers even afstapten onderweg om vervolgens het baanrecord te verpulveren.