Jony deelt haar ervaringen van de eerste Eredivisie wedstrijd van de dames, het NK in Weert

Het NK in Weert: de eerste wedstrijd van het seizoen voor velen van ons team. Direct een OD en direct het NK. Iedereen was gespannen hoe het zou gaan. Zouden we in een mooie groep zitten met zwemmen? Wie zouden er tegelijk het water uitkomen? Kunnen we volgen op de fiets? Kunnen we mensen eraf fietsen? Kunnen we in de kopgroep komen? Doen de loopbenen het vandaag? Veel onzekerheid dus voor de start. Maar het doel is duidelijk: minimaal podium, maar we gaan voor de tweede plek of beter!
Gelukkig is het stralend weer. Ook worden we verwend door onze trainer/coach: Peter Vocking. Hij regelt veel voor de wedstrijd, kan ons geruststellen, neemt de tactiek met ons door en tijdens de wedstrijd informeert en motiveert hij ons.

Roosje moest gewoon zo hard mogelijk zwemmen en dan op de fiets proberen met een lekker groepje te stayeren, om bij het lopen energie te hebben om veel dames in te halen. De andere dames moesten proberen bij elkaar te komen op de fiets.

Dames Hellas, Eredivisie, Weert 2014
Hellas dames vertrouwd op het podium

En zo geschiede het… Linda, Sione en Jony zaten in een groepje van 4 bij ’t zwemmen. De groep voor hen moesten ze helaas laten gaan door wat duw en trekwerk van de nummer 4 in de groep, maar toen ze zagen dat ze bij elkaar zwommen was iedereen gerustgesteld en is de 1,5 km in een lekker tempo afgewerkt. Eenmaal op de fiets zat het tempo er in! Door tactisch teamspel moest de niet Hellas dame (Martine van Groningen) lossen daarna was het gaatje naar de kopgroep al in 1 ronde gedicht. Na een snelle wissel (de training heeft echt geholpen!) heeft iedereen gelopen voor wat ze waard was en zo kwamen we op plek 2, 4 en 6. Roosje heeft heel eerlijk gefietst met haar stayermaatje en niet aangehaakt bij dames die een ronde voorlagen. Haar eerlijke spel heeft misschien wat minuten gekost ten opzichte van meiden die wel bij groepen aanhaakten waar het niet mocht. Maar we zijn hierdoor niet gediskwalificeerd en hebben onze posities eerlijk gewonnen. Met het lopen heeft Roosje nog wat meiden ingehaald. Uiteindelijk hebben we zo weinig punten gehaald dat we de mooie 2e plek mochten beklimmen met ons team. De uitslag was anders dan verwacht, het doel is gehaald!

 

Nieuw doel: Opnieuw het podium in Amsterdam en winnen van het LD team!

Roosje, Sione, Linda en Jony