Terugblik Eerste Divisie mannen, Almere

Heren Hellas 2 stijgen naar 5e plek in tussenklassement

In zonnig Almere verschenen de heren van Hellas 2 zondag aan de start voor de tweede wedstrijd in de 1e divisie. Aan de start verschenen Rik Linssen, Ari Nimberg, Sijmen Hacquebord en Chris Seijger. Een oog en een naald zorgden nog even voor wat spanning maar uiteindelijk bleek dat we daar prima doorheen pasten.

Het zwemmen was een ware vernielingsslag waarin stevig geknokt werd. Sijmen was hier ons voornaamste slachtoffer, hij kreeg een knie keihard in zijn kuit waar hij later met fietsen flink last van zou hebben. Rik kwam bij de eersten het water uit en kon zich voorin handhaven tot in de laatste loopronde. Een podiumplek lukte net niet (5e) aangezien rappe mannetjes hem op het mulle zand voorbij stoven. Chris kon net aanpikken bij een fietsgroep en liep de race uit naar een 24e plek. Arie zat in de volgende fietsgroep en kon doorlopen naar een 36e plek. Sijmen ondervond grote hinder van zijn kuit bij het fietsen, maar herpakte zich toch wee bij het lopen waardoor hij als 75e eindigde. Deze individuele plaatsingen brachten ons tot zowel de 5e plaats in de daguitslag als in het tussenklasssement.

Het vele Hellaspubliek langs de kant en de afsluitende drankjes op het zonneterras met de Hellas 2 dames maakten dit tot een prima triathlon-dag!