Koen met Hellas 2 in actie tijdens de Eerste Divisie in Oud Gastel

Afgelopen zaterdag 28 juni Is er weer gestreden in de eerste divisie triathlon, dit keer een OD in Oud Gastel. Voor Hellas 2 de gelegenheid om te proberen zich nogmaals te verbeteren na een 9e en 5e plaatst in Enschede en Almere. Vandaag stonden Arie, Chris, Peter en Koen aan de start. Voor Peter was het z’n comeback na geblesseerd te zijn geraakt in Hilversum en voor Koen was het z’n debuut in de 1e divisie. Arie en Chris startten als ervaren mannen na twee 1e divisie starts en allebei ook een eredivisie start.

We verzamelden bij de Galgenwaard, waarna met twee auto’s naar Oud Gastel werd gereden. We waren daar ruim op tijd, maar dat was wel zo prettig, aangezien in Oud-Gastel was gekozen voor twee parc fermé’s en een start 2km van de finish. Maar alles wees zich vanzelf en we konden zonder veel extra stress de wedstrijd beginnen.

Het zwemmen gebeurde in een kanaal. Dat was wel in ons voordeel, want het is gemakkelijk navigeren en gemakkelijk om aan te haken bij betere zwemmers. Met zwemmen zaten we er gelijk goed bij. Chris kwam als 1e van het team uit het water (21e zwemtijd in 19:47), gevolgd door Arie, Koen en Peter die dicht bij elkaar zaten op 1-1,5 minuut van Chris. Met fietsen konden we flink opstomen in het veld en we kwamen dicht bij elkaar in het PF. Arie wisselde als eerste kort daarna gevolg door Koen en Peter. Deze heren hadden een mooie fietstijd van onder de 1 uur op de klokken gezet. Een deel van het parcours ging over de A4 in aanbouw met wind mee. Goed voor heerlijke snelheden!

Chris had op de fiets iets terrein moeten prijsgeven en zou een pittige 10 km tegemoet gaan. Tijdens het lopen werd duidelijk dat Koen deze dag goede loopbenen had en hij kon opstomen in het veld. De andere heren streden ook voor elke positie op het 10,6 km lange parcours. Hierdoor werden de volgende resultaten bereikt. Koen 16e, Peter 29e, Arie 40e en Chris 62e. Als team goed voor een 6e plek. Hoe hard iedereen z’n best heeft gedaan valt goed af te lezen aan de foto’s met de strakke koppies.


In de tussenstand van de eerste divisie staan we inmiddels 4e. Aangezien andere teams erg wisselvallig presteren hebben we het gemiddeld dus beter gedaan dan de afzonderlijke uitslagen. We kunnen omhoog kijken, maar 5 punten verschil in 2 wedstrijden wegwerken voor een 3e plek in het eindklassement zal een behoorlijk uitdaging worden. Volgende wedstrijd is RBT Utrecht op 13 juli, onze thuiswedstrijd. Hopelijk kunnen we met de thuissupport een plekje op het podium veroveren. Komt allen om het team aan te moedigen!

Feiten en cijfers
http://www.eerstedivisietriathlon.nl/uitslagen-2014/

http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2014/jun/28/oud-gastel/TotDivM.html

Profi filmje met de drone