2 NK titels voor Hellas in Didam!

Didam_podium NK_Hellas_2014

Met de voorbereidingen voor de RBT in volle gang, blikken we nog even terug op het afgelopen weekend. Het was een druk wedstrijdweekend, waar veel Hellassers aan de start verschenen van diverse triathlons. Vooral bij de Specialized Triathlon in Didam was Hellas goed vertegenwoordigd.

Net als vorig jaar was Didam het strijdtoneel voor het NK op de halve triathlon, wat zorgde voor een sterk bezet veld met veel Nederlandse toppers. De winderige omstandigheden zorgde ervoor dat snelle tijden uitbleven, maar dat maakte het NK er niet minder spannend om.

Bij de mannen deed Dirk Wijnalda mee voor de NK titel. Net achter Diederik Scheltinga begon Dirk als derde aan het looponderdeel. De achterstand op Edo van der Meer, die als eerste van de fiets was, bedroeg op dat moment iets meer dan 5 minuten. Met een sterke slot ronde wist Dirk zowel Scheltinga als Van der Meer achter zich te laten en haalde hiermee de eerste NK titel van de dag binnen voor Hellas!

Bij de dames was het een stuk spannender. De top 3 werd bezet door Sione Jongstra, Sandra Wassink-Hitzert en Hanneke de Boer-Bouma. Zij wisselde stuivertje gedurende de hele wedstrijd, wat het een bijzonder spannend NK maakte. Uiteindelijk wist Sione, met slechts 1(!) seconde voorsprong, de NK titel binnen te halen.

Met deze twee NK titels en nog een bronzen medaille in de agegroud M45 laat Hellas zich duidelijk zien op het sportieve vlak. Aankomend weekend staat onze eigen RBT op het programma en dit belooft ook weer een mooie strijd te worden. Onze Eerste Divisie ploegen zullen zich tijdens de RBT weer van hun beste kant laten zien, terwijl de rest van Hellas dat doet als vrijwilliger!

Didam_Joeri_Hellas_2014 Didam_Hellas_2014 Didam_Gert_Hellas_2014