RBT 1e divisie Heren door Chris Seijger

Hellas 2: Als je dan niet zwemmen kan, doe je maar eerste divisie man!
Afgelopen zondag startten de heren van Hellas 2 voor de vierde keer in de eerste divisie. Aan de start verschenen Koen Overmars, Marco Glastra, Arie Nimberg en Chris Seijger. Na Enschede, Almere en Oud-Gastel was het nu tijd voor de sprint op onze eigen RBT! De NTB jury had vanwege klachten in Oud-Gastel al aangekondigd om stayeraars in de RBT direct te bestraffen met een diskwalificatie. Hier waren wij erg blij mee omdat we het juist van het fietsen moeten hebben. Na het fietsparcours nog een keer goed verkend te hebben leefden we vol vertrouwen toe naar de wedstrijddag!
RBT2014
Dit vertrouwen kreeg een flinke knauw doordat vlak voor de start bekend werd gemaakt dat wetsuits verboden waren, aangezien we elite-triatleten waren. Ai! Elite zijn we zeker, maar onze zwemhouding komt beter tot zijn recht in een wetsuit…
Doordat de zwemstart in het kanaal was had het veld van 108 triatleten alle ruimte om zich uit te spreiden. Hierdoor kon ik relatief ontspannen doorzwemmen. Tijdens het laatste stuk zat iemand aan mijn tenen te knabbelen, dit bleek Arie te zijn die daardoor niet meer hoefde om te kijken naar de kortste route. Wij kwamen als 43e en 45e uit het water en konden beginnen aan onze inhaalrace. Koen en Marco begonnen als 61e en 89e aan het fietsonderdeel.
Met de opgedane parcourskennis knalden wij over het parcours aangezien we de klimmetjes, bochtjes en dat ene stoeprandje goed kenden. Bovendien konden we veel fietsers inhalen doordat triatleten netjes afstand hielden (hulde!). Aanmoedigingen van clubgenoten gaven nog meer energie! Tijdens het fietsen haalde elk van ons minimaal 20 man in. Arie begon als 16e met lopen, daarna volgden Chris (23e), Koen (25e) en Marco (57e).
Nu was het een kwestie geworden van heel hard racen over een afstand van 5 kilometer. Ook hierin bleek dat wij nog relatief sterk waren want er werden nog flink wat lopers ingehaald. In de finishstraat moesten Chris en Marco nog hard sprinten om extra punten te sprokkelen en (vermeende?) snelle dames van zich af te houden.
Bij de finish wisten we niet zo goed hoe of we kans maakten op een podiumplaats, we hoorden al wel dat enkele triatleten van goede teams daadwerkelijk gediskwalificeerd bleken te zijn. Zouden we dan kans maken op een allereerste podiumplaats? Ja! Doordat we alle vier een strakke race hadden neergezet eindigden we op de tweede plaats! Wat voelde dat goed om op het podium te staan bij onze eigen RBT!
Dank aan alle clubgenoten voor de vele aanmoedigingen, en dank aan de organisatie voor het neerzetten van deze mooie en faire wedstrijd. Voor ons als deelnemers was het een topwedstrijd op een prachtig parcours!
Hellas 2 heeft zich nu stevig genesteld op de 4e plaats in het tussenklassement. 21 september is de volgende en laatste wedstrijd, de OD van Maastricht. In deze wedstrijd is het nog mogelijk om als 3e te eindigen, aangezien het gat met Triteam Groningen 3 punten beslaat. Daarvoor zal wel alles uit de kast moeten worden getrokken aangezien de mannen uit Groningen bij iedere wedstrijd een goede klassering hebben neergezet.
Hieronder nog de individuele prestaties van Hellas 2 bij de RBT:
Hellas 2 RBT