Triathlon Alpe d’Huez 2014 (korte en lange afstand)

Allemaal TOPPERS!!!
Wat voor mij een relaxte kampeervakantie moest worden, bracht me vooral veel respect voor alle TOPPERS die woensdag 30 (lange afstand) en donderdag 31 juli (korte afstand) aan de start stonden voor de mooiste triathlon waar ik ooit bij langs de kant stond….Triathlon Alpe d’Huez 2014
Alpe Start

Al bij het oprijden met de auto van de Alpe d’Huez was ik opgelucht dat ik deze keer me niet had ingeschreven. Pfff….21 bochten, dat is niet niks en dat stijgingspercentage van 12 is ook niet voor iedereen weggelegd. Onze Hellas Helden die startten en zich hier (en uiteraard nog een beetje meer fietsen, zwemmen en lopen) niet door lieten afschrikken zijn:

Marco, Arie, Ido, Eline, Youri, Jeroen, Vincent en Tessa – Long Distance (2,2-115-22)
Ann, Anne, Nathalie, Bart, Danielle, Maike, Jolien, Willeke, Rene, Robert, Linda, Per, Xander en Karin – Short Distance (1,2-30-7)
WOW, wat een lef! Ergens was ik ook wel wat jaloers op het prachtige zwemparcours, de aanmoedigingen langs de weg op de fiets en het uitzicht boven.
Op woensdag startten de atleten voor de lange afstand in de ochtend. Gelukkig niet al te vroeg voor de supporters waardoor het gezellig druk was bij het Lac du Verney. Iedereen werd professioneel in beeld gebracht door de media helicopter en er was vanaf de kant goed zicht op het zwemmen. Twee rondes voor deze afstand waarbij er direct veel verschil was in de tijden. Onze zwemmers brachten het er prima vanaf.
Alpe Ido
Daarna was het tijd voor het fietsen. Naast de Alpe d’Huez stonden ook de Alpe du Grand Serre (1375 m) en de Col d’Ornon (1371 m) op het programma. Vanwege de wegafsluiting van de Alpe d’Huez waren de toeschouwers al vroeg boven om de laatste fietsmeters te zien.
Alpe Arie

Alpe Eline
Daarna moesten er nog 3 rondes gelopen worden. Ook geen gemakkelijke opgave met veel klimmen. Het weer was boven erg wisselvallig, iets met laagjes en zonnebril op en af. De Hellassers liepen er ogenschijnlijk fris bij.
Alpe Youri
Na het ophalen van de derde kleur elastiek mochten ze door naar de finish. Kippenvelmoment langs de kant voor iedereen die finishte en natuurlijk vooral onze toppers.
Alpe Jeroen
Na een welverdiende maaltijd ging iedereen vroeg zijn tent in. De donderdag stond de korte afstand op het programma. Deze startte pas in de middag, dus voldoende tijd voor wat (on)rustig fietsonderhoud, pakjes testen, haren vlechten en meer van het betere voorbereidingswerk. Ook nu weer op tijd naar boven om alle Hellassers aan te moedigen. Het waren er zoveel dat foto’s maken van iedereen gewoon te snel ging.
Alpe Maike
De temperatuur liep aardig op, dus na de watertemperatuur van minder dan 14 graden was het fietsen en lopen wel behoorlijk warm.
Alpe Willeke

Alpe Xander

Alpe Nathalie

Alpe Robert
Ook hier bij de finish weer een trotse gevoel voor iedereen die dat toch maar mooi gehaald had. Allemaal gefeliciteerd met dit mooie resultaat. Hellas heeft zich weer mooi laten zien op deze fantastische wedstrijd. Ik hou het voorlopig maar bij kamperen in de Alpen…maar wie weet volgend jaar…
Alpe groepsfoto