De wedstrijd in Veenendaal van de Eredivisie Heren door Dirk

De 4de wedstrijd van de eredivisie triathlon dit jaar is de Olympische afstand in Veenendaal.
Voor Hellas Heren starten ditmaal, naast ondergetekende, Ferdinand Oldeman, Peter Res en Arie Nimberg. Rik Linssen kon er dit keer niet bij zijn vanwege zijn inspanningen bij de Embrunman twee weken eerder.

Zoals vooraf al een beetje ingeschat kwam ik vlak na Ferdinand uit het water en konden we samen vrij snel naar een groepje voor ons toe rijden.Peter en Arie kwamen ook nagenoeg tegelijk uit het water en vonden elkaar al snel op de fiets. De groep van Ferdinand en mezelf was vrij groot en dus was het vrij makkelijk fietsen, echter kwamen we niet veel dichterbij de groepen voor ons. Ferdinand zorgde dat hij goed voorin de groep bleef maar toch niet teveel energie verbruikte om zodoende nog een goed looponderdeel te kunnen afleggen. Ik merkte zelf dat mijn fietsbenen niet top waren dus heb ik het kopwerk beperkt gehouden.De groep van Peter en Arie bestond slechts uit een man of 5 en deze verloor langzaam tijd op de voorliggende groepen. Peter wist nog uit de groep te ontsnappen om zodoende nog ruim 2 minuten weg te rijden.

Dankzij een uitstekend looponderdeel kon ik nog heel wat plaatsen opschuiven om uiteindelijk als 27ste te finishen. Ondanks een wat mindere loopvoorbereiding door een achillespeesblessure kon ook Peter nog veel atleten inhalen bij het lopen om uiteindelijk als 53ste te finishen twee plaatsen achter Ferdinand die 51ste werd. Arie liep een stabiele 10 km en finishte als 67ste. Met deze prestaties werd team Hellas uiteindelijk 15de , onze laagste klassering tot nu toe maar dat heeft met name te maken met het afwezig zijn van Rik.Gelukkig is hij er in de laatste race, de estafette in Almere, weer bij. In de tussenstand staat team Hellas nu 13de, dat moeten we in Almere vast kunnen houden.

Dirk Wijnalda