Succesvol weekend voor Hellas in Almere

Afgelopen weekend vond in Almere de Challenge Almere – Amsterdam plaats. Op zaterdag stonden de lange en halve afstand op het programma. De hele afstand in Almere was dit jaar ook het toneel voor het EK en NK. Hierdoor stonden er veel internationale en nationale toppers aan de start, waaronder onze eigen Dirk Wijnalda.

Zondag stond in het teken van de ontknoping van de Ere- en Tweede divisie. In de Eredivisie stond voor de dames van Hellas prolongatie van de titel op het spel. In de Tweede divisie deden de heren van Hellas ook nog mee om de titel.

In tegenstelling tot vorig jaar stond was de zon wel aanwezig en de regen afwezig. De wind daarentegen was er zeker wel. Terwijl het in het stadion heerlijk genieten was in de zon, stond er op de dijk een stevige wind tegen. Ondanks de wind werden er zaterdag goede prestaties neergezet door Hellas tijdens het EK en NK. Dirk Wijnalda wist opnieuw het Nederlands Kampioenschap te winnen op de lange afstand en werd daarnaast 2e op het Europees Kampioenschap. Op RTV Utrecht werd Dirk hierover geïnterviewd. Mocht je het gemist hebben dan kan je het interview hier terugkijken.

Dirk Dirk EK

Daarnaast werden Peter Vocking en Jacomina Europees en Nederlands Kampioen in hun age group. Tessa Linssen voltooide haar eerste hele triathlon en werd en passant 2e op het EK in haar age group. Ook op de halve afstand was er een podium plek, Peter Res werd derde in zijn age group.

Jacomina + Hellas supporters Tessa en Peter

Op zondag kwamen diverse Hellas teams in actie tijdens de vijfde en laatste wedstrijd in het Eredivisie circuit. De Eredivisie dames presteren het hele jaar al erg goed en ook zondag deden ze weer mee om de knikkers. In Almere stonden ze, na een 2e plek in Veenendaal, weer op de hoogste tree van het podium en wisten hiermee ook dit jaar de winst in de Eredivisie naar zich toe te trekken. De heren van Hellas werden in de laatste Eredivisie wedstrijd 19e en eindigden in hiermee in de eindstand op de 15e plek waarmee ze zich handhaven in de Eredivisie.

Dit jaar vond was er voor het eerst ook een Tweede Divisie voor teams. Ook voor deze divisie was Almere de laatste en beslissende wedstrijd. De Hellas heren stonden er goed voor in het algemeen klassement en deden nog volop mee om de titel. In Almere werden ze 3e tijdens de Team Relay, deze 3e plek was echter voldoende om de eindtitel in het circuit binnen te slepen.

Al met al een zeer succesvol weekend voor Hellas, met diverse EK en NK titels en eindtitels in de Ere- en Tweede divisie!

1 bericht bij “Succesvol weekend voor Hellas in Almere

  1. Veel dank Hellas clubgenoten voor de geweldige support bij de Challenge Almere -Amsterdam NK/EK.
    Het was weer top.

    Dirk

Comments are closed.