De wedstrijd vierdaagse van Bram Verbout

Zo, dat waren een paar inspannende wedstrijden de afgelopen 4 dagen. Het begon al op donderdagavond in Woubrugge. Daar vond de 3-de ronde om de Swift TT Cup plaats. Normaliter rijden we op Woubrugge één U-vormige ronde heen en weer, donderdag moesten we er twee ronden rijden. Dus geen 14,45 km maar 28,90 km rijden. Iets meer doseren maar ach qua afstand is het maar iets meer dan bij een sprint triathlon. Er stond windkracht 5 dus we hadden kans op snelle én langzame tijden! En snel ging het, want wind mee ging het al rap boven de 50 km/u, al ging het tegen de wind in natuurlijk een stuk minder hard… De 1-ste 5 km in net 7 minuten rond. Dat ging dan ook voornamelijk wind mee en schuin aan de wind. De 2-de 5 km ging al een stuk minder hard in 7:28, de 3-de 5 km in net geen 8 minuten, gevolgd door weer een snelle 5 km in 7:08 (bijna hetzelfde stuk als de eerste 5 km en een 5-de 5 km in 7:36 met tot slot een 6:16 over de resterende 3,9 km. Totaaltijd 43:24, goed voor een 39,95 km/u gemiddeld.

 

Zaterdagmiddag vond in Breukelen de Nympaea tijdrit plaats. Ik was door de organisatie uitgenodigd om te komen rijden maar aangezien ik op zaterdag altijd in de winkel werk is dat eigenlijk een “NoGo”. Maar het was rustig en gekscherend riep ik om 13:00 uur uit dat ik aangezien het zo rustig was eigenlijk best die wedstrijd in Breukelen zou kunnen rijden. Mijn collega Frank zei vervolgens rustig, ga je gang maar, het is inderdaad toch rustig en we hebben het niet heel druk. Snel Rik gebeld en die zei dat ik me om 14:12 kon melden daar ze een uitvaller hadden. Dat betekende wel snel naar huis met de auto om alle zooi op te halen en dan door naar Breukelen. Snel inschrijven, betalen, omkleden en dus maar 2x de straat voor de manege op en neer om in te rijden. Niet de beste voorbereiding… Toen bleek de start ook nog eens op een andere plek dan waar ik dacht dat deze was dus volle bak naar de start toe om daar aangekomen te zijn 30 seconden later te starten…. Zodra ik gestart was veel en veel te hard weggereden dus de benen stroomden al vol zuur voor de eerste bocht. Oké, ik reed dan wel leuk ver boven de 50 per uur maar dit ging ik niet volhouden…. Dus na de eerste bocht ging het tempo er behoorlijk uit. De rest van de rit werd een aardige lijdensweg, ik had helaas geen drank bij me op het stuur dus ik kwam aardig uitgedroogd aan de finish na 20km. Het doel was binnen de 30 minuten te finishen maar dat zat er vandaag niet in. De eerste ronde ging in 15:30 en de tweede ronde ging gelukkig iets sneller zodat een tijd van onder de 31 minuten lukte. 30:53, precies 40,01 km/u gemiddeld! Dat was dan wel weer zo leuk. Van alle clubgenoten van Hellas was dit de snelste tijd. Niet een tijd waar ik nou zo tevreden mee was want de benen voelde ik nog wel van donderdagavond en de voorbereiding was ruk! Volgend jaar beter!

 

Eigenlijk was het feit dat ik op zaterdag moest werken niet eens de enige reden tot een “NoGo” voor de Nymphaea tijdrit, aangezien ik vandaag op zondag ook nog eens zou starten bij de sprint triathlon in Nederhorst den Berg. 2 tijdritten en 1 triathlon in 4 dagen tijd, er zijn slimmere manieren om te trainen… Maar ja, aangezien gisteren dus toch doorging zou ik het vandaag wel zwaar gaan krijgen.

 

Dat klopte wel!

 

Toch ben ik best tevreden met het resultaat van vandaag. Er gingen namelijk best wat dingen mis en ondanks dat ging het nog best goed. Het begon met het zwemmen. We moesten zwemmen in buitenwater, het zou 500 meter zijn, het bleken er 100 meter minder te zijn. De start was weer één grote wasmachine. Een hoop gedrang en wat geknok om als eerste weg te zijn. Gelukkig is mijn zwemconditie momenteel vrij goed. Helaas zag ik door mijn brilletje vrij weinig dus ging ik nogal eens van mijn koers af. Ondanks het slechte zicht (het regende ook nog eens tijdens het zwemmen, dus was het vrij donker boven het water) wist ik volgens Daphne wel als 9-de uit het water te komen. Niet slecht dus! Als ik een brilletje met minder donkere glazen had gehad, had ik scherpere lijnen kunnen zwemmen en had ik nog sneller gekund.

 

Wedstrijden Bram juni 2015 2

Nadat ik het water uit was moesten we nog 500 meter hollen om bij het Parc Fermé te komen. Een stuk door het gras, over tapijt en de gladde straten in Nederhorst den Berg heen. Bij het PF snel sokken aan, hardloopschoenen wilden allebei niet meteen aan, helm vergeten vast te trekken, hollend met de fiets aan de hand naar de plek waar je mocht fietsen. Buiten aangekomen op de fiets gesprongen, echter het elastiekje waarmee het rechter run-bike-run pedaal vast zat brak meteen door waardoor het pedaal meteen om klapte, over de straat schuurde en de hele voorkant van het pedaal afbrak! Shit! Dan maar de schoen op het pedaal zetten en maar hopen dat ie er tijdens het fietsen niet af zou slippen. Het regende ondertussen nog steeds dus de wegen waren kleddernat en remmen met carbon wielen in de regen is geen pretje. Mijn fietstijd was daarom niet om over naar huis te schrijven. Het was een combinatie van factoren, regen, slecht kunnen remmen dus bij elk keerpunt veel eerder moeten remmen dan normaal, een afgebroken pedaal, moeie poten van 2 eerdere wedstrijden, ik heb wel eens frisser aan een wedstrijdstart gestaan… Normaliter ben ik het die inhaalt en niet wordt ingehaald, vandaag door pakweg 3 man ingehaald tijdens het fietsen maar ik ben door aardig wat lui ingehaald bij het verbindingsstuk van zwemmen naar fietsen…

 

Wedstrijden Bram juni 2015

Hoewel mijn eerste wissel niet heel snel was, was de tweede wissel wel perfect. Dat wil zeggen de wissel zelf want 50 meter voor je van de fiets af moest springen moest je een stoepje oprijden, daar viel de ketting van het kettingblad af en kon ik niet meer fietsen… Ik schakelde verkeerd. De wissel zelf ging soepeler dan soepel, fiets aan het rek, helm en bril af en door. Ik ben niet langer dan 10 seconden in het PF geweest. Het lopen ging redelijk. De eerste km ging in 4:44,7, de tweede in 4:46,4, de derde in 4:44,6, de vierde in 4:41,6 en de laatste 900 meter in 3:58,5. Geen negatieve split zoals in Arnhem dus helaas. Maar ik ben tevreden, een tijd van iets meer dan 1 uur. Met droge omstandigheden, frisse benen en deze korte zwemafstand, zou ik dan misschien wel een tijd van net onder het uur kunnen realiseren….?