Hellas 2 mannen op podium in Oud Gastel – Verslag Koen Overmars

De derde 1e divisie wedstrijd stond dikgedrukt in de agenda’s van de heren van Hellas 2. Deze wedstrijd is namelijk de langste van het 1e divisie circuit en er mag NIET worden gestayerd. Aangezien wij denken goede fietsers te zijn dichtten we onszelf wel kansen toe om op het podium te komen. En zo geschiedde.

 

 

Heren2 Oud Gastel Zwem 2 Heren2 Oud Gastel Zwem 1

Marco Glastra, als laatste van Hellas uit het water en 61e in het hele veld, maakte een enorme opmars met lopen (beste looptijd!) en fietsen en werd uiteindelijk 4e! Vincent Beijk had met de 34e plek de beste zwemtijd van de hellassers, maar was op de fiets helemaal niet meer te stuiten. Nadat Koen hem eerst nog voorbij was geraced in de 1e 10 km werd Vincent extra geprikkeld en fietste vervolgens met een gemiddelde van bijna 42 kmp/u naar de 15e tussentijd in T2. Uiteindelijk wist hij 14e te worden. Koen Overmars en Peter Vocking ontliepen elkaar weinig. De één was iets sneller op het ene onderdeel en de ander op het andere. Tijdens het lopen hadden ze het zwaar, maar ze konden desondanks de 4 min/km halen. Koen eindigde als 23e en Peter als 26e.

 

Heren2 Oud Gastel Loop 2Heren 2 Oud Gastel Loop 1

Daarna moesten we wachten op de uitslag. Zou het genoeg zijn? In de tussentijd werden de teams van “Rennen voor 2” binnengehaald. 4 teams van een sporter met een gehandicapt kind/broer hadden een half jaar getraind voor de OD triatlon. Met Leontien van Moorsel, Erben Wennemars en Maarten vd Weijden als coaches en de camera’s van de EO erbij werd dit toch wel een mooi spektakel. Zo blijkt toch weer dat sporten in het algemeen en triatlon in het bijzonder mensen toch erg veel zelfvertrouwen, plezier en kracht kan brengen. Klinkt misschien licht cheezy maar het is toch waar.  Klik hier om de uitzending terug te kijken op uitzending gemist

 

Heren2 Oud Gastel Podium

Vervolgens werd duidelijk dat we 3e waren geworden, waarop we blij het podium opklommen. Eind goed al goed.