Ziek geworden tijdens de RBT?

Helaas horen we van verschillende deelnemers van de RBT, dat zij ziek zijn geworden. Braken, koorts en diarree worden als symptomen genoemd. Dit kan te maken hebben met het water waarin we tijdens de wedstrijd hebben gezwommen. Natuurlijk hebben we de waterkwaliteit getest. Deze is voor de wedstrijd goed bevonden, de uitslag van na de wedstrijd (maandag) moeten we nog ontvangen. 

Als je ook flink ziek bent, kun je het beste eerst je eigen huisarts bellen.

 

We hebben contact gehad met de GGD in Utrecht. In samenwerking met hen zullen enkele deelnemers meedoen aan een ontlastingsonderzoek om daarmee mogelijk de oorzaak te identificeren. Wij brengen die 6 deelnemers (die zich al hebben gemeld) nu in contact met de GGD. De resultaten van een dergelijk onderzoek duren minstens een week.

 

Natuurlijk wensen wij de zieke triathleten veel beterschap!

 

1 bericht bij “Ziek geworden tijdens de RBT?

  1. Sterkte voor de zieken! Wellicht goed te weten dat mijn gezin, inclusief ikzelf, afgelopen dagen ook ziek waren met dezelfde ziekteverschijnselen als braken, diaree en koorts. Bevriende Utrechtse stellen van ons daarvoor ook. We hebben alleen niet meegedaan met de triatlon… Toeval of heerst er iets?

Comments are closed.