Verslag divisie-trainingsweekend 2016

Door Anne Stellaard

clubweekend3Al minstens 2 weken hou ik angstvallig de weervoorspellingen in de gaten in de omgeving van Baarlo in Overijssel. Het trainingsweekend van de divisieteams staat op de planning en aangezien het weer eigenlijk niet slechter kon zijn dan vorig jaar, deed ik stiekem toch een vreugdedansje toen ik vrijdagmiddag in de auto stapte gewapend met zonnebril en korte mouwen!  De voorspellingen voor de komende 2 dagen zijn fantastisch dus daar zal het niet aan liggen.

Aangekomen op een geweldige locatie in de polder was het al direct gezellig. Een enorme keuken, fijne bank, super nette kamers en leuk gezelschap!  Koen O. had de verantwoordelijkheid over het avondmaal en schotelde ons een heerlijke pasta voor. Het zouden 2 pittige dagen worden dus  iedereen vertrok bijtijds richting dromenland.

Zwemmen
Na een super deluxe ontbijt op zaterdagochtend (Ferdinand bedankt!) stond de 1e training gepland in het zwembad van Steenwijk. Inmiddels waren er nog een 2tal dames aangesloten bij de groep en waren we bijna compleet. Pech met de auto zorgde ervoor dat we pas tijdens de lunch op volle sterkte waren. Rik verzorgde een fijne zwemtraining waar werkelijk alles in zat. Warming-up op het droge, techniek oefeningen van insteek tot doorhaal, slagen tellen en een estafette om het toch al in forse hoeveelheid aanwezige testosteron ietwat te temperen.  Het uurtje vloog voorbij.

Fietsen
Tijd voor de lunch en voorbereiding op de fietstraining. Het zou een training van ongeveer 3 uur worden met daarin techniek, sprintjes, tempoblokken en uiteraard een massasprint naar een plaatsnaambordje. Onder leiding van Peter V werd de training afgewerkt en enkele uren later kwamen we afgepeigerd maar tevreden weer terug bij de accommodatie.
Al snel doken 2 van ons de keuken in om de avondmaaltijd voor te bereiden. Dankzij May en Coen (en wat keukenassistentie) werd er een fantastisch diner op tafel gezet. Tapas made by Coen en een aantal veganistische gerechten made by May! Iedereen genoot zichtbaar. Na uitgebreid na tafelen druppelde de huiskamer langzaam leeg en vertrok iedereen naar zijn slaapkamer.clubweekend2

Lopen
Op zondagochtend stond na het ontbijt de looptraining op de planning. Onder leiding van Marco vertrokken we naar een bos op iets meer dan 3 minuut 54 van onze accomodatie. Na een gezamenlijke warming-up, interessante oefeningen in 2 tallen, met de juiste core spanning de trap op/af lopen en in groepen de duw-techniek bij de teamtriathlon oefenen, begon het kernprogramma. Het was een verrassende en intensieve training waarbij we ons lieten inspireren door de omgeving. In 3tallen sjeezden we door het bos om zo’n 2 uur na aankomst weer lekker uitgeput naar de lunch af te reizen. Marco, bedankt!

Weer fietsen
Zondagmiddag stond er voor de liefhebbers nog een rondje fietsen op het programma. Gewoon, lekker rustig uitpeddelen om te herstellen van de vorige trainingen…….
Ja ja! Mocht je een keer met Hellas mee gaan fietsen onder het motto “rustig peddelen” bedenk dan goed waar je aan begint. Vanaf de eerste meters werd er al flink door gefietst maar er was niemand die hier ECHT bezwaar tegen had. Op de stukken met wind tegen heb ik mezelf verschillende keren afgevraagd waarom ik niet, net als een aantal anderen, in de auto ben gestapt ipv op de fiets… Anyway, het voldane gevoel toen ik van de fiets af kwam was het meer dan waard! Mooie wegen, de overtocht met het pontje en een heerlijk zonnetje maakten ook de laatste training van het weekend perfect.

Met zere benen stapte ik een uurtje later in de auto. Moe maar voldaan was precies de status waarin ik verkeerde. Het was een super weekend en een hele fijne onofficiële start van het triathlon seizoen. Bedankt organisatie voor het vlekkeloze verloop, trainers voor de leerzame trainingen, weergoden dat jullie ons zeer positief gezind waren en natuurlijk de andere aanwezigen voor de grenzeloze gezelligheid 🙂 Op naar een mooi triathlonseizoen!!!

Divisieatleten clubweekend 2016