Hellas goes Europe!

Vorig jaar viel de ETU Triathlon European Championships helaas letterlijk in het water en waren onze dames voor niets afgereisd (lees hier het verslag van Rina over Nice). Gelukkig is er dit jaar een nieuwe kans om onze club te laten shinen in Banyoles, Spanje.

De NTB heeft Hellas, samen met T.C. Twente, geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op het EK Clubteams in de Spaanse Zon. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 3 september. In dit EK leggen clubteams van twee mannen en twee vrouwen een zogeheten mixed relay triathlon af (300m zwemmen, 6.6km fietsen, 1.8km lopen) Een korte afstand dus voor onze toppers!

Dames Eredivisie bron www.smilesaroundtheglobe.com

De selectie is gemaakt op basis van de prestaties in de Eredivisie in 2015. De gemiddelde eindpositie van zowel de dames als de heren maakt dat Hellas bij de beste twee van Nederland hoort. De dames werden voor de derde keer Nederlands Kampioen en de heren behaalden een nette tiende plaats. TCT had nipt een betere score met een tweede plek voor de dames en een achtste voor de heren.

HellasHerenEre

Wie er namens Hellas heen mag, wordt door de divisie coaches bepaald op basis van prestaties. Het is dus nog even spannend de komende periode. Naast de wedstrijden tegen andere clubs in de Eredivisie, dit keer ook een beetje gezond strijden met de concullega’s.

Succes met de voorbereiding!