Voorbeschouwing: Hellas Triathlon start het Divisie seizoen

Zondag 24 april wordt het Divisie triathlonseizoen geopend met sprint-teamwedstrijden in zowel Amsterdam als Arnhem. Dit betekent dat Hellas Triathlon (eindelijk) los mag! Het concept  van beide teamwedstrijden is simpel: je start met 4 teamgenoten waarbij de 3e tijd telt. Hierbij mag je teamgenoten duwen met zwemmen, samenwerken op de fiets en vervolgens weer duwen met lopen. Gedurende de race mag je 1 atleet verliezen aangezien de 3e tijd telt. Alleen bij de Eredivisie heren zit dit net iets anders; zij starten met 5 atleten waarbij de 4e tijd telt.

In Arnhem gaat de 2e Divisie van start met 2 damesteams en een herenteam. In Amsterdam komen zowel de mannen als de vrouwen in actie bij de Eredivisie en daarnaast starten er 2 mannenteams bij de 3e Divisie. Voor namen van de opgestelde atleten zie onderaan dit bericht.

De meeste teams hebben het samenwerken goed getraind. Zo werd nagedacht over de beste zwemvolgorde en werd diverse duwtechnieken geoefend, met de benodigde spierpijn tot gevolg. Tijdens extra fietstrainingen werd kop-over-kop gereden om op elkaar ingespeeld te raken. Zelfs het elkaar duwen tijdens het lopen is geperfectioneerd.

Hellas Divisie ploegen

De meeste Hellas teams strijden voor de podiumplaatsen. De heren Eredivisie-atleten streven daarentegen naar een top 8 positie. Genoeg ambitie dus!

In Arnhem verschijnen vanaf 12:30 uur de volgende atleten aan de start:
2e Divisie heren: Richard Sharp, Maarten van der Veen, Ron Band, Vincent Beijk
2e Divisie dames: Chantal Berga, Martine van Aalst, Tessa Linssen, Roos Tji
2e Divisie dames: Willeke Koers, Joyce Mulder, Germijn Heijnen, Marije Pastoor

In Amsterdam gaan vanaf 11.00 de volgende atleten van start:
Eredivisie dames: Jony Heerink, Jasmijn van der Burg, Linda van Bemmel, Sione Jongstra
Peter Vocking als coach
Eredivisie heren: Rik Linssen, Peter de Vries, Vincenz Frey, Chris Seijger, Peter Res
Gert Hardeman als coach
3e Divisie heren: Peter Deege, Mark Kauw, Bart Timmermans, Lex Bruggink
3e Divisie heren: Dirk-Jan Sikking, Sjoerd Wever, Joost van den Broek, Anne Leskens

In Amsterdam zal tevens een therapeut van TRIAS aanwezig zijn om de laatste pijntjes weg te kneden en het herstel na de race te bevorderen.