1e Divisie dames: Een goede voorbereiding….

Wedstrijdverslag Dames 2 – 1e Divisie – UT Triathlon Enschede

Door Tessa  Linssen

Schermafbeelding 2016-05-17 om 19.05.43Al vanaf de bekendmaking van de teams staan wij als dames 2 te poppelen. We willen samen strijden, we willen wedstrijdkriebels, we willen plannen maken en, heel eerlijk, we willen gewoon op dat podium staan. En bij een teamtriathlon als Enschede is er maar één manier om de kans op dat podium te vergroten: een gedegen voorbereiding. Afgelopen weken zaten we daarom meerdere keren samen op de fiets, zwommen gezamenlijk en op de whatsapp-groep vlogen de berichten heen en weer. Toen we hoorden dat de mannen een hotelletje hadden geboekt in Enschede (letterlijk aan de finish) twijfelden we geen moment: dat wilden wij ook! Zo konden we ons nóg beter voorbereiden en daarbij als groot bijkomend voordeel, ook relaxter de wedstrijd(en) in. Hoe die voorbereiding eruit zag? Een kleine impressie…

Zaterdag 17u
Aankomst hotel. Tassen vol (droge) kleding worden het hotel in gesleept en de fietsen in gereedheid gebracht. We gaan de fietsronde verkennen! Niet geheel overbodig aangezien het een ronde is van slechts 3,75km met behoorlijk wat bochten.

Zaterdag 19.30
De fietsroute is verkend. De bochten gaan redelijk en team- én fietscaptain Channah heeft genoeg input voor het maken van een aanvalsplan voor de middagserie. Onder het genot van een zelf meegebrachte healthy dish, bespreken we de uitwerking hiervan. Wie fietst waar, hoe staat de wind, wie gaat op kop. We weten wat ons te doen staat!

Schermafbeelding 2016-05-17 om 19.05.58

Zaterdag 20.30
Als frisse avondwandeling verkennen we na het eten ook het hardlooprondje (circa 1,5 km) en nemen de gehele wisselzone vast door. Of we er nu rustig van worden dat we dit allemaal zo in detail doornemen of juist een tikkie onrustig, laten we in het midden, een gedegen voorbereiding is het zeker. We are on a mission☺.

Zondag 07.30Schermafbeelding 2016-05-17 om 19.06.12
Vanuit onze hotelkamers zien we het finish- en aanmeldterein langzaam volstromen met atleten. Het
weer is matig. Het is grauw en er vallen de nodige druppels. Na een nog ontspannen ontbijt, zijn de eerste zenuwen zichtbaar. We trekken ons terug op onze eigen hotelkamers, d
oen ieder onze eigen wedstrijdvoorbereiding en lopen dan gezamenlijk richting het zwembad.

Zondag 10.30
Na het inlopen komt het ineens met bakken uit de hemel en in alle eerlijkheid, voelen we de zin en wedstrijdhonger een beetje weg vloeien uit onze lijven. Na een teamknuffel starten we één voor één aan de ochtendserie: 175m, 7,5km, 2,2km. Voluit, geen tijd voor foutjes, het stoom uit je oren. We zwemmen en fietsen alle drie in de regen, maar lopen alweer in een voorzichtig zonnetje. Hijgend en duizelig komen we over de finish. De één iets meer tevreden dan de ander, maar allemaal hebben we het idee dat de finale zeker haalbaar is.

Max Verstappen
Douchen, eten en heel vaak op refresh drukken. ‘Waar blijft die uitslag nou? Ja! Hij er is: we zijn 2e!’ We zijn hyper en blij. Dat podium… Het doel is nu nóg duidelijker. Het team boven ons is te sterk, die gaan we niet meer inhalen, maar het behouden van de 2e plek moet mogelijk zijn. Op basis van de ochtenduitslag veranderen we onze tactiek ietsjes en besluiten daarna dat de rust nog even wat opgezocht moet worden. De één doet een klein tukje, de ander kijkt Max Verstappen en nog een ander gaat clubgenoten aanmoedigen.

 

Schermafbeelding 2016-05-17 om 19.06.29                           Schermafbeelding 2016-05-17 om 19.06.35

Zondag 15.00
Focus again! Hoewel iets minder dan de ochtendserie, de zenuwen zijn weer volop aanwezig. Iemand zegt ‘geniet ervan he?!’, maar onze gezichten verraden de spanning. Die overigens direct weg is zodra het startsein gegeven is. Pang – off we go: 475m, 18km, 5km. We zwemmen in een prachtig treintje, de wissel gaat smooth en het fietsen grotendeels volgens plan. Onze captain lijkt zelfs ogen in haar achterhoofd te hebben en verliest de controle geen moment. We vliegen soepel over het fietsparcours en verlaten met z’n 4en de wisselzone voor het laatste onderdeel. Mijn 3 teamgenoten, allen looptalenten, stuiven (zoals afgesproken) weg: ons doel verwezenlijken. Na ruim een uur komen ze over de finish en iets later nogmaals maar dan met mij erbij. Uiteindelijk zijn we zelfs alle 4 voor het 3e team binnen. WE DID IT! Na 2 intensieve dagen met elkaar, is de euforie groot. We zijn 4 hele blije meisjes. En een goede voorbereiding? We houden hem erin;).

Schermafbeelding 2016-05-17 om 19.06.45  Schermafbeelding 2016-05-17 om 19.06.51 Schermafbeelding 2016-05-17 om 19.06.59