Business (Team) Race bij Triathlon Utrecht

Altijd al eens willen deelnemen aan een triathlon? Dan biedt de Business Race de ideale gelegenheid om samen met of tegen je collega’s kennis te maken met de triathlonsport. Na de geslaagde edities van afgelopen jaren zal deze wedstrijd ook in 2016 weer onderdeel uitmaken van de Triathlon Utrecht op 10 juli.

Wat houdt het in?

De serie voor Business Teams is een estafette race voor een team van 1 tot 3 personen. Ieder teamlid neemt één or meerdere onderdelen van de sprint triathlon (achtereenvolgens 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen) voor zijn of haar rekening. Bij de wissels tussen de onderdelen geven de leden van het team een enkelband aan elkaar door. Met deze enkelband wordt de tijdsmeting voor het team geregistreerd en daarnaast worden ook de tijden van alle individuele onderdelen geregistreerd. Om het teamgevoel helemaal af te maken, is er de mogelijkheid om op het moment dat de loper de finish nadert de zwemmer en fietser zich aan te laten sluiten om zo samen de finishlijn te passeren.

Check hier de promo!

De dag zelf: sportiviteit en gezelligheid

Op 10 juli zal de race centraal staan, maar staat ook gezelligheid hoog in het vaandel. Jullie worden welkom geheten in de VIP tent, waar een teamfoto genomen wordt, de hele wedstrijd nog een keer wordt doorgesproken en de laatste tips gegeven worden door een triathlon professional van Hellas Triathlon. Tijdens alle onderdelen is er uiteraard voldoende ruimte om je teamgenoten aan te moedigen of om nog even op te laden in de VIP tent. Hier kunnen gedurende de hele ochtend sportdrank en ‘herstel’hapjes genuttigd worden. Er staat na de race een professioneel team klaar om de spieren na de race weer los te masseren. Als alle teams binnen zijn worden de winnaars feestelijk gehuldigd.

Goed voorbereid aan de start staan? Doe mee aan de clinic!

Speciaal voor alle bedrijventeams bieden wij een triathlonclinic aan, waarbij iedere deelnemen er voor zijn/haar onderdeel met tips en tricks wordt klaargestoomd voor de wedstrijd. Deze clinic maakt onderdeel uit van het standaardpakket voor bedrijventeams en zal op een woensdagavond enkele weken voor de race plaatsvinden. Tijdens deze avond zullen onder andere het parcours worden verkend en de wissels worden geoefend. Er zal worden afgesloten met een gezellige borrel aan de (Strijkviertel) plas.

Extra clinics (optioneel)

Ook dit jaar biedt Hellas de deelnemers van de bedrijventeams de mogelijkheid aan om (optioneel) extra clinics af te nemen. U kunt hierbij denken aan trainingsschema’s, een extra clinic (open water) zwemmen, wisseltraining of parcoursverkenning. Indien u hier interesse in heeft kunt u dit aangeven bij uw inschrijving. Wij zullen dan contact met u opnemen om dit verder af te stemmen.

Inschrijving

Let op, de Business Race is een populair onderdeel van de wedstrijd, dus wacht niet te lang met inschrijven en claim je deelname zo spoedig mogelijk om teleurstellingen te voorkomen!

Er kan eenvoudig ingeschreven worden door een mail te sturen naar bedrijventeams@triathlonutrecht.nl met daarin:

  • Bedrijfsgegevens (Bedrijfsnaam, contactpersoon en -gegevens)
  • Aantal deelnemende teams

De kosten van deelname bedragen € 200 per team.

Deelname UMC

Vanuit het UMC zijn er al veel teams ingeschreven. Zij doen niet zo maar mee, maar voor een goed doel namelijk Tri-2-Connect-Cancer Care Challenge, voor het verder verbeteren van de zorg voor patiënten met kanker. De 36-jarige huisarts Charles Helsper, werkzaam bij het UMC én triatleet, is de kartrekker. Lees hier het artikel.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen: bedrijventeams@triathlonutrecht.nl