We houden van elkaar, van de vereniging en 2018 wordt een feest

Wat een bak informatie en data hebben jullie dit jaar achtergelaten! Maar liefst 100 Hellassers hebben de moeite genomen De Grote Hellas Einde Van Het Seizoen Enquête 2017 in te vullen en de redactie te voorzien van het broodnodige inzicht in jullie soms verwrongen, soms briljante psyche’s.

Cijfertjes en cijfertjes. Om te beginnen, dank voor het invullen! Met jullie (ons) 100’en hebben we 14% meer invullers dan de 88 van vorig jaar. Dat is vooruitgang, pak aan!

Voor de mensen met een kortere concentratiespanne, dan wel minder tijd, of gewoon weinig cijferfetish; De samenvatting in een paar bullets:

  • Ons seizoen krijgt een 3,44 (schaal 1 – 5). Dat is buitengewoon.
  • De zwemtrainingen leven in ‘het vrije tekstveld’ het meest (en dan gaat het over de drukte (21) en eventuele specifieke aanwijzingen/techniektips (6), maar ook over het mogen zwemmen in de Krommerijn (2). willen we meer van (3))
  • Veel van ons voelen nog regelmatig een enorme trots en gelukservaring als lid van Hellas. De sociale onderlingen sfeer (15), het brede aanbod van trainingen (43), de ruimte voor alle niveaus (6) en de evenementen/uitstapjes worden nadrukkelijk geroemd (6)
  • Wachten op het programma van Tom Dumoulin is niet heel breed gedragen (5). De overige vier mogen zich bij Thomas Sijtsma melden om te kijken of er samen iets te doen valt in 2018
  • Clubkleding…. De vraag overstijgt het aanbod, zoveel is wel duidelijk. Meer bestelmomenten en snellere levering worden enorm op prijs gesteld (13)

De onderwerpen zijn (de samenvatting van de samenvatting is) dus: zwemmen, kleding en gezelligheid.

Nu we dat uit de weg hebben, kunnen we de diepte in. Het gewogen gemiddelde van al onze seizoenen was dus een 3,44. Dat was een mooi onschuldig begin van de enquête. Hopelijk gaan de vijf mensen die een 1 gaven en de elf mensen die een 2 gaven, een geweldig 2018 tegemoet!

2018

Hoe 2018 er dan uit moet komen zien is de meeste van ons ook al wel duidelijk. Voor 78 mensen is het wel een beetje tot heel erg definitief. Een ruim kwart kan nog alle kanten op. En nu De Tom zijn agenda heeft getrokken, kunnen ook de resterende 5 hun seizoen gaan invullen.

1Dus 2018 is onder controle, geldt dat ook voor de winter? Het seizoen waar we zo graag tegenop zien en over zeuren. Of niet? Hoe vullen we dat in? Kansen, kansen… 2Het plaatje alleen al voor de gezellige kleurtjes..;). Ruim de helft (52%) traint gewoon door. Dat is helder. Wel wordt er extra aandacht aan specifieke training of activiteiten besteed. Op volgorde gaan we (meer) boslopen/trailrunnen (46%), techniektrainen (43%), krachttrainen (28%), MTB’en (24%) en crossfitten (5%). 19% Gaat echt voor rust en herstel in de winter, al dan niet samen met wat extra sessies bij de heren en dames van Trias (21%).

Naast 86 Hellassers die een triatlon in gedachten hebben voor dit seizoen (en 24 mensen voor een duatlon gaan), zijn er ook een aantal mensen die een wat andere versnapering in gedachten hebben. Zoals (Bejing wall) marathons, adventure races, ultratrails, van Den Helder naar Texel zwemmen, miljonair worden en nog veel meer kindjes krijgen.

Net als vorig jaar vechten fietsen en hardlopen om voorrang als het om onze favoriete onderdeel van de triatlon gaat. Wel schuiven de panelen wat… Waar zwemmen gelijk blijft (resp. 23% naar 24%), is fietsen (van 47% naar 51%) helemaal bijgehaald door het lopen (van 44% naar 50%). De grootste stijger is echter het wisselen, dat maar liefst 80% (!!) meer fans kreeg in 2017 (van 5% naar 9%).

Trainen

De favoriete training… Toch wel een hoogtepuntje. Elke week weer die ene training, waar je de rest van je week en planning omheen bouwt. Ook daarin een mooie diversiteit, al gaat het hardlopen fier voorop in de strijd:

3Opvallend is, net als vorig jaar, de populariteit van de bostraining (hoog), gerelateerd aan de gemiddelde opkomst (ook weer niet zó hoog). Verder hebben het zondagse fietsrondje en het MTB’en duidelijk direct een plek verovert in onze planning, schema’s en harten. Nieuwe initiatieven waar we nu al niet meer zonder kunnen.

Iets dieper op de nieuwe trainingen inzoomend, vroegen we welke dan specifiek gewaardeerd wordt. Het zondagse ‘samen uit, samen thuis’-fietsrondje werd door 48% aangemerkt als favoriet. De donderdagmorgen zwemtechniektraining door 31%! Hulde.
Ook vroegen we hier of er mensen waren die een bepaalde training wellicht misten, en zo ja, welke dan? ‘Yoga voor kracht’, ‘Boulderen’, ‘Krachttraining’, ‘Koudwaterbuitenzwemmen’ en ‘Bootcamp/crazy training’ kwamen voorbij. Ook is er hier en daar aanpassing van een trainingstijd gewenst, al zijn we wat dat betreft zo langzamerhand een soort NS (elk kwartier begint er wel ergens een training). Ook werd de optie ‘Superday: zwem-fiets-loop training over wat langere afstand’ geopperd. Misschien dat een paar mensen daar eens mee kunnen beginnen op Facebook…

Liefde

De vraag wat we geweldig vinden aan de vereniging levert 57 reacties op. De liefhebber (bestuur, geïnteresseerde commissies, datanerds) kan ze in excelvorm van me krijgen. Hier zal ik het houden bij de al aan het begin genoemde tendens. Een groot orgasme van geluk. Ook werd één trainer bij naam genoemd, namelijk Melvin. Hij schijnt leuke trainingen te geven, aldus een Hellasser. Misschien dinsdag maar eens gaan kijken dan…;).

Een paar specifieke opmerkingen waren gericht aan de inzet van trainers en vrijwilligers en dat lijkt me zeer terecht. Een grote vereniging als de onze is nergens zonder een enorm apparaat aan mensen die er veel vrije tijd in steken. En nog zijn het er veel te weinig. Dus denk alsjeblieft na of jij, in welke vorm of hoedanigheid ook, ergens iets kan betekenen.

Op de vraag ‘wat zou jij eventueel voor Hellas kunnen doen?’ kwam aardig wat potentiële inzet voorbij (al is het onduidelijk of deze mensen al druk zijn als vrijwilliger). Een begrijpelijk hoog aantal mensen legt zich echter liever niet vast. Helder verhaal. We beoefenen niet direct de minst tijdsintensieve sport, en werk en gezin/relatie willen ook wel eens wat.

4En wat zouden we dan wel niet allemaal willen verbeteren? Ook al in grote lijnen benoemd. Ook in dit geval zijn de gedetailleerde commentaren op aanvraag beschikbaar.

Rest de traditionele slotvraag, oftewel, wvnttk. Komen ze, nu eens niet samengevat:

  • Ga zo door!
  • Super blij met Hellas in mijn leven, lekker goed sporten, elke dag mogelijkheid om te trainen, niet duur, leuke leden, geniet ook van sociale aspect, heel gezellig!
  • Onderhoudsclinic bij rijwielpaleis vond ik erg leuk en nuttig. Meer van dat soort extraatjes?
  • Heb ik het kiezen van de kleding voor het voorjaar 2018 gemist?
  • Goed plan dat jullie ook fietsritten doen waar steeds iemand anders verantwoordelijk is voor de route.
  • Bla
  • misschien kleding bestelrondje wat eerder in de seizoenen? Ik ben heel tevreden met de club
  • Leuk dat de divisie ook gestart kan worden door nieuwe leden 😀
  • Ben pas net begonnen maar bevalt me erg goed
  • De contributie is er laag en het trainingsaanbod erg hoog. Dit is prettig maar kan ook leiden tot frustratie en ergernissen met als gevolg dat leden trainingen vermijden.
  • Hellas badmuts, gelijk verkopen als er een nieuwe groep Hellas leden komt zwemmen.
  • Kan de clubkleding niet goedkoper? Of is dat van superieure kwaliteit?
  • Een trisuit met rits aan de voorkant, of beter nog, uit twee delen. Dan kan je vermijden dat je Houdini-act moet uitvoeren in een Dixie.
  • Applaus voor alle vrijwilligers (bestuur, commissies, trainers)
  • ik ben erg weinig actief geweest afgelopen jaar…en verwacht dat dat in 2018 niet veel anders wordt…maar dat ligt zeker niet aan Hellas!
  • Ik blijf het erbij zetten, maar ik wacht nog op een trisuit dames met open back.
  • Die badmuts wil ik ook. (volgens mij is dat al door heel veel mensen al eens gezegd).
  • Tijd voor een andere kleur clubkleding!
  • Wil graag even melden dat ik Hellas zo’n leuke vereniging vind! Tijdens trainingen maar zeker ook tijdens wedstrijden is het altijd weer leuk om even een kletspraatje te maken met iemand die je (nog) niet kent, of aangemoedigd te worden (al is het maar “Hup Hellas”). Ik wil dan ook graag iedereen aanmoedigen om tijdens wedstrijden een Hellas pakje of shirtje aan te trekken: dat nodigt uit voor een praatje of aanmoediging!
  • Credits voor de vrijwilligers, bv voor de mooie boost initiatieven van Marijn!
  • Lekker Zo Door gaan
  • Graag meer duidelijkheid waar en wanneer een nieuw hellas lid aan hellaskleding kan komen en hoe zit het met de maatvoering hiervan? Krijgen ‘we’ de mogelijkheid om te passen?
  • er moeten meer juryleden komen
  • Is er een bestelronde geweest dit najaar?
  • Leuke vibe op het gebied van gezamenlijke trainingen in het weekend (hoewel ik er zelf helaas nog weinig aan heb deelgenomen)
  • Suggestie Hellas fietskleding: lange fietsbroek zonder zeem.
  • Casual kledinglijn (t-shirts, hoodies, caps)/Meer specifieke (extra, tegen betaling?) zwemtraining/Gasttrainers van verschillend pluimage, met tweeledige taak: atleten een leuke training bezorgen en trainers bijscholen/Is er voor bepaalde artikelen geen groepskorting te regelen, bijvoorbeeld wetsuits of zelfs MTB’s?
  • Misschien goed om per divisie per onderdeel richttijden te hebben. Niet alleen om erin te komen, maar ook om een winnende combinatie te zijn. Duidelijke doelen helpen vaak om scherper te trainen.
  • Voor- en najaarsweekend altijd top geregeld!
  • Leuke nieuwe ontwikkelingen afgelopen jaar, ga zo door!
  • Ik vind Hellas echt super goed bezig! Mooie ontwikkelingen doorgemaakt en leuke plannen op komst. Het zou tof zijn als de divisie teams nog iets meer gesteund zouden kunnen worden in kleding of inschrijfgeld voor wedstrijden. Ik snap dat het ook weer heel lastig is, waar trek je de grens, maar het zou de binding en loyaliteit naar je team mogelijk wat vergroten. Ga zo door! 😀
  • Ik drink na iedere training chocomel. Kunnen we die niet als sponsor inschakelen?
  • Ik vond het supercool om in het Hellas tenue te mogen starten. Jammer dat we het net niet konden waar maken op de TrUT
  • Een kledingbestelronde zou fijn zijn.
  • Nog niet..

Tot zover het jaarlijkse terug- en vooruitblikmoment van de enquêtecommissie. Het was ons een waar genoegen. Blijf opletten en onthoud je punten, want volgend jaar komt ie weer: De Grote Hellas Einde Van Het Seizoen Enquête…;)

2 berichten bij “We houden van elkaar, van de vereniging en 2018 wordt een feest

Comments are closed.