Hellas Triathlon needs you : we zoeken juryleden

Namens de NTB deden wij een oproep voor meer juryleden. Want we willen namelijk allemaal een fijne wedstrijd racen toch? Gelukkig hebben we naar aanleiding van de oproep al 13 nieuwe juryleden vanuit Hellas Triathlon kunnen opgeven. Marco Klaassen schreef over zijn ‘meeloopdag’ bij één van de seizoenshoogtepunten:

‘Afgelopen zaterdag maakte ik mijn debuut bij Challenge Almere-Amsterdam.
Nee niet als deelnemer, maar als (aspirant)jurylid. Suus Baggen vroeg in de zomer wie van de aspirant-jury leden wilde helpen. En dat leek me een uitgelezen mogelijkheid om de eerste jury ervaring op te doen.

Voor dag en dauw richting Almere. Dan de briefing. Waar letten we op: stayeren!!!, helm op voordat de fiets wordt gepakt, geen koptelefoontje etc. Daarna snel naar de wisselzone, want de pro’s waren al onderweg. Toch heel bijzonder om zo dicht bij de actie te zijn.

Daarna vooral aan de slag geweest in de wisselzone van de midden afstand. Deelnemers de  weg wijzen in de héle lange wisselzone, zorgen dat de helmen op blijven en een Japanse deelnemer helpen met het vullen van haar bidon met Nederlandse kaas?!

Aan het einde van de dag patrouille op het loopparcours om meefietsers en -lopers van het parcours te halen. De deelnemer riskeert daarmee een diskwalificatie. Gaf me tegelijk de kans om bekenden nog aan te moedigen.

Kortom: zeer bijzonder om op deze manier de wedstrijd mee te maken. Dat smaakt naar meer! En, misschien mag ik ooit nog wel op de motor mee.’

 

Super Marco, hopelijk ga je veel leuke wedstrijden meedraaien. Ben jij nu ook geïnteresseerd? Bekijk ons filmpje over jureren bij NTB-wedstrijden. Meer weten of opgeven? Stuur dan een mail:

Jury@hellastriathlon.nl