Er waren eens vier mannen en een vrouw…

Met dromen. Veel dromen en ambitieuze dromen. Centraal stond ‘Kona’. Kona, de magische klank wordt veroorzaakt door het (vermeend) historisch besef dat hier de triatlonsport is ontstaan. Maar, net als de Engelse claim op voetbal (‘Football is coming home’) is ook hier de discussie nog niet beslecht. In deze tijd van Sinterklaas en ‘allerlei gevarieerd gekleurde’ Pieten gaan we discussies even lekker links laten liggen. Want de magie van Kona zit ‘m naast de historische component ook zeker in het feit dat er jaarlijks een über-Ironman wordt gehouden. Zo’n feestje waar je niet gewoon naartoe gaat, maar waarvoor je uitgenodigd moet worden. Alleen de beste atleten ‘halen’ Kona. En Hellas had er dit jaar maar liefst vijf! We lopen ze even kort af, maar de namen linken door naar de erg leuke stukjes op Trikipedia, waar alle (31) Nederlanders netjes werden voorgesteld.
Sione in actie
Sione Jongstra Haar achtste hele triatlon en als regerend Wereldkampioene in haar agegroup aan de start. Dat betekent dat ze ook écht werd uitgenodigd. Dat is maar weinigen gegeven… Peter Vocking Een van onze hoofdcoaches, de man die ons jaarplan maakt en bewaakt. Kwalificeerde zich in Wales (2017) voor zijn tweede keer op Hawaii. Koen Overmars Mocht ook al voor de tweede keer aantreden! Heeft wel een probleem, want kwalificeert zich altijd alleen maar in Maastricht…;) Rik Linssen Had, na kwalificatie in Wales, ook een heel jaar om zich voor te bereiden op zijn droomrace. Jeroen Gijzen Serieuze kanshebber voor award ‘verhaal van het seizoen’. Boekt reis en hotel naar Hawaii, voordat er sprake is van kwalificatie. Mist vervolgens ‘de cut’ in Maastricht, doet twee weken later doodleuk Kalmar en regelt alsnog zijn ‘slot’.
Four boys…
Een bont gezelschap dus. De ‘four boys on a roll’ bundelden hun communicatieve inspanningen op een heerlijke Facebookpagina, waardoor het thuisfront makkelijk en eenvoudig op de hoogte kon blijven van de aanloop naar het wereldkampioenschap, de aankomst op Hawaii, de laatste zenuwen en natuurlijk de wedstrijd zelf. De dag zelf leverde naast heerlijke verhalen ook alleen maar finishers op, voor Hellas dan tenminste. Vraag de vijf atleten vooral naar hun eigen ervaring, de resultaten waren als volgt: V37. Sione Jongstra 9.46.19 (Wereldkampioen F40) M233. Rik Linssen 9.19.27 (60e M30) M641. Jeroen Gijzen 9.57.16 (134e M30) M707. Koen Overmars 10.04.36 (134e M50) M1387. Peter Vocking 12.28.08 (166e M50) Van harte Sione, wat een wereldprestatie, wederom! Op onderstaande poll is na de wedstrijd niet meer teruggekomen, maar bij deze. Goed voorspeld of niet, alle dromen ruimschoots waargemaakt, met één heuse prijs als bonus. Goed gedaan allemaal, Hellas heeft van jullie genoten…;)!