SuperSaturday in Rotterdam!

36 Hellas-atleten aan de start, in 1 wedstrijd op 1 dag, misschien wel een record! Tijd voor een overzicht van de topprestaties!

In de eerste serie van de dag, met de start al om 08.30u pakten de dames van Hellas 3 de winst in de 2de divisie Noord. Dit deden ze in het format teamrelay waarbij 4 atleten na elkaar een ultrakorte triathlon afleggen. Waar ze tijdens de wedstrijd verwikkeld waren in een strijd met onder andere de teams van TC Maastricht en TV Arnhem (die startten in 2e divisie Zuid) wist Jitske Nijhuis in de afsluitende run Apeldoorn voor te blijven en zo de overwinning binnen te halen in de Noordelijke divisie. Niet ver daarachter wisten de dames van Hellas 4 nog op plek 5 te eindigen.

De mannen in de tweede divisie hadden de eerste plek in de tussenstand te verdedigen. In een secondenspel moesten de heren uiteindelijk genoegen nemen met plek 4 in de teamrelay. Ze staan nog wel op de eerste plek maar zien de concurrenten naderen. De 4de divisie mannen was ook een spannende strijd, in de eindsprint wist Leonard nog een team in te halen en voor de tweede maal tweede te worden. Samen met de derde plek vorige wedstrijd goed voor een eerste plek in de tussenstand. Klapper deze wedstrijd was alweer het mannenteam in de derde divisie. Tim Kleinloog wist het goede werk van zijn teamgenoten af te maken en voor de derde maal werd de winst binnengehaald (ook met ruime voorsprong op de teams in de 3e divisie zuid). Een ruime koppositie in de tussenstand dus. Maar in de twee resterende wedstrijden kan nog van alles gebeuren.

De ere- en eerste divisie atleten startten op de Triple Mix. In dit format wordt drie keer een ultrakorte triathlon afgelegd, maar dan in steeds wisselende volgorde (Uitleg). In de eredivisie waren de snelste Hellas-tijden op dit onderdeel voor Rina Zijgers en Cesar Beilo. Zij leidden hun teams respectievelijk naar de 4e en 10e plek in de eindrangschikking. De dames staan hiermee (gedeeld) 3e in de competitie tussenstand met nog 2 spannende wedstrijden te gaan.

Bij de eerste divisie eindigden de mannen, die met 3 man moesten starten na uitvallers vanwege de eikenprocessierups, nipt op plek 6. Zij hadden maar de achterstand op plek 2 bedroeg echter maar 7 punten (56 om 49). Alles is dus mogelijk in de laatste wedstrijden dit seizoen. De dames wistten voor de tweede maal het brons te pakken, dit keer onder andere te danken aan de derde plek van Birgitt Ouweneel. In de tussenstand van de competitie vinden we het team echter terug op een gedeelde 4e plek. Genoeg spanning met de wedstrijd komende zaterdag in Holten in het vooruitzicht.

Alle uitslagen:

Eredivisie Heren 

Eredivisie Dames

Eerste divisie Heren

Eerste divisie Dames

Tweede divisie Heren

Tweede divisie Dames

Derde divisie Heren

Vierde divisie Heren