Lid worden

Lid worden
Hellas Triathlon is een vereniging met meer dan 500 leden, waar iedereen op zijn eigen niveau, het gehele jaar door gezamenlijk kan trainen. Vrijwel elke dag zijn er trainingen op meerdere locaties onder leiding van ervaren trainers.

Om jou te helpen om zo snel mogelijk je weg binnen onze vereniging te vinden werken met vaste instapmomenten in februari, april, juni, september en november. Alle nieuwe leden krijgen de eerste weken begeleiding van twee van onze leden.

Data instroommomenten 2019
Instromen in 2018 is niet meer mogelijk. In 2019 organiseren we weer zes instroommomenten waar je je voor kunt inschrijven. Let op: de inschrijving sluit één week van te voren, of wanneer het instroommoment ‘vol’ is. 

 • Vrijdag 4 januari 2019
 • Vrijdag 8 maart 2019
 • Vrijdag 3 mei 2019
 • Vrijdag 5 juli 2019
 • Vrijdag 6 september 2019
 • Vrijdag 1 november 2019

In jouw instroomweek ontvang je voorafgaand aan de de zwemtraining op vrijdag, de looptraining op dinsdag en de fietstraining op donderdag uitleg over wat je in de trainingen kunt verwachten. Daarnaast kom je alles te weten over alle sportieve en sociale activiteiten binnen onze vereniging en praktische zaken voor een wedstrijd als kleding, materiaal en wissels. Wij adviseren om deze eerste week in ieder geval bij deze drie trainingen aanwezig te zijn om alle informatie mee te krijgen en een goede start binnen onze vereniging te hebben.

Welke conditie moet je hebben om bij Hellas Triathlon mee te kunnen trainen?
Als je in staat bent om een uur lang te bewegen en/of een half uur te kunnen hardlopen heb je een goede basis. Wat betreft het zwemmen hebben we een specifieke instroomeis. De instroomeis om in de reguliere trainingen (in baan 1) mee te kunnen trainen is dat je:

  • minimaal 200 meter borstcrawl kunt zwemmen, zonder buiten adem te raken

 

 • de basis kent van een goede schoolslag en rugcrawl.

Heb je moeite om zonder de kant vast te pakken 200 meter te zwemmen, dan bieden wij een cursus aan bij onze partner Zwemanalyse om aan je zwemtechniek te gaan werken. Op deze manier hopen we doorzwemmen in de banen en zwemmen met atleten van gelijke sterkte te kunnen bevorderen.


Ervaren triathleten
Stap je over van een andere triathlonvereniging neem dan contact op met de ledenopvang.


Aanmelden

Als je voldoet aan de instroomeis voor het zwemmen kun je je aanmelden via het
Schrijf je hier in om lid te worden van Hellas Triathlon

Als je niet voldoet aan de instroomeis voor het zwemmen kun je ervoor kiezen om niet mee te doen met de reguliere zwemtrainingen. Je mag dan wel lid worden om de andere sporten te beoefenen. Je kunt rustig je zwemskills verbeteren of ervoor kiezen om lekker duatleet te zijn, allemaal ok!

Ben je een beginnende zwemmer en voldoe je niet aan de instroomeis, maar zou je in de toekomst wel graag willen zwemmen bij ons? Geen probleem, Hellas Triathlon organiseert samen met onze partner Zwemanalyse een borstcrawl cursus op vrijdagavonden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Claudia Broeke van Zwemanalyse. Zij laat je weten wanneer er plek is bij de cursus, dan kun je met die datum inschrijven als lid bij onze mooie club. Lees hier alles over Start to Swim.

Aanmelden voor cursus bij Zwemanalyse

Deelname, na inschrijving, aan het eerstvolgende instapmoment is mogelijk tot uiterlijk 1 week voor aanvang of tot het maximaal aantal nieuwe leden is bereikt. Bij het verstrijken van de deadline of dat de instroom vol zit, gaat je lidmaatschap pas in op het volgende instapmoment. Voor die tijd kun je niet deelnemen aan onze trainingen.

Na je aanmelding ontvang je van ons een welkomstmail met de benodigde informatie. Daarnaast krijg je een factuur van de ledenadministratie met de kosten van de contributie van de resterende maanden van het kwartaal, de NTB basislicentie, eventueel Atletenlicentie en de inschrijfkosten. Na betaling van deze factuur worden alle volgende betalingen per kwartaal via automatische incasso geïnd. Het kan zijn dat je deze mail niet ontvangt, soms zit deze in je spam, anders graag een bericht sturen naar de ledenadministratie.

 

Kosten Lidmaatschap en NTB-licentie

 • Eenmalige inschrijfkosten: € 5 
 • Contributie: € 44,00 per kwartaal (incl. kosten voor zwembad en sportschool*)
 • Verplichte Basislicentie NTB: € 35,00* per kalenderjaar
  • Optioneel Atletenlicentie NTB: € 25,00** (extra t.o.v. basislicentie) per kalenderjaar

Met een basislicentie moet je voor elke NTB wedstrijd nog een daglicentie aanschaffen. De kosten van deze daglicentie zijn afhankelijk van de afstand en variëren van € 7,75 voor een achtste of sprint tot € 42 voor een hele triathlon. De actuele prijzen van de daglicenties zijn hier terug te vinden. Een atletenlicentie kan in het lopende jaar nog worden aangevraagd via de ledenadministratie.

Let op; je wordt pas aangemeld bij de NTB als je de eerste factuur voldaan hebt. Tot die tijd ben je officieel geen lid en kun je dus niet mee doen met trainingen of wedstrijden.

*   zie trainingkalender 

Vanaf september gelden andere tarieven zie NTB website

U-pas houders
Houders van een U-pas kunnen een deel van de contributie via hun U-pasbudget betalen. Indien je dit wilt, stuur dan een goed leesbare foto van je U-pas naar de ledenadministratie. Dit moet elk jaar opnieuw.

Vragen?

Mochten er nog vragen zijn stuur dan een e-mail naar ledenopvang. Heb je een specifieke eis over de instroomeis voor de zwemtrainingen? Mail dan naar: zwemmen@hellastriathlon.nl