Lid worden

Waarom lid worden van Hellas Triathlon?
De afdeling Triathlon van Hellas Utrecht heeft meer dan 500 leden. Je kunt op jouw eigen niveau het hele jaar door gezamenlijk trainen en trainingen combineren met sociale activiteiten. We bieden elke dag trainingen, volgens ons jaarplan, onder leiding van ervaren trainers. Je bepaalt zelf waaraan je deelneemt. Naast de triathlon train je bij ons ook voor duathlons of aquathlons (zwemloop). Om lid te zijn dien je minimaal twee van de drie sporten actief te beoefenen. Voor de competitieve atleten zijn er 12 dames- en herenteams die in de teamcompetities uitkomen en meedingen voor de overwinning.


Conditie en instapniveau
Loop je 5 kilometer binnen een half uur? Dan heb je een prima basis om mee te doen bij  de looptraining.
Kun jij op je racefiets in 2 uur solo minimaal 50 kilometer afleggen? Dan zorgen de trainers van groep 3 ervoor dat je mee kunt komen met de groep.
Zwem jij minimaal 200 meter borstcrawl zonder buiten adem te raken en beheers je daarnaast de basis van een schoolslag en rugcrawl? Dan ben je van harte welkom op onze zwemtraining.

Bij Hellas Triathlon train je per onderdeel in groepen met atleten van een vergelijkbaar niveau.


Start to Swim
Ben je een beginnend zwemmer en voldoe je niet aan het instapniveau? Dan kun je deelnemen aan de Start to Swim cursus die wij exclusief voor onze leden organiseren. De cursus wordt op 4 vrijdagavonden door onze partner Zwemanalyse verzorgd.

Interesse? Meld je eerst aan als lid bij Hellas Triathlon en neem vervolgens contact op met Zwemanalyse. Uiteraard ben je ook vrij om je zwemniveau buiten Hellas Triathlon om te verbeteren.

Als je wilt weten wanneer er plek vrij is voor de zwemcursus of je direct wilt aanmelden dan kun je via mail contact opnemen met Claudia Broeke van Zwemanalyse

 Lees hier alles over Start to Swim.

 

Wanneer kan ik lid worden?

Wij werken met één vaste instroomweek per twee maanden. Dit doen we om jou als nieuw lid een goede start binnen de vereniging te geven. Daarnaast leer je meteen een groot aantal atleten kennen die zoals jij ook net lid zijn geworden en waarmee je kunt afspreken of samen doelen kunt bepalen voor het komende seizoen.
De eerste week is er begeleiding van twee leden, de buddies. Wij werken dus niet met proeftrainingen of dat je na aanmelding direct kunt meetrainen. De eerstvolgende datum waarop je lid kunt worden -en dus kunt meetrainen- vind je op het online inschrijfformulier

Let op:
Op het moment dat de maximale instroom van 30 nieuwe leden is bereikt sluit de eerstvolgende startdatum. De inschrijving sluit sowieso een week voor de startdatum en schuift dan 2 maanden op.


Instroomweek
In de week voor de start van jouw instroomweek ontvang je de definitieve bevestiging van je startdatum via de mail. In deze mail ontvang je ook informatie over de data van de trainingen, locaties en tijdstippen. Voor de eerste training vertellen de buddies over de trainingen en de sportieve- en sociale activiteiten binnen onze vereniging. Wij adviseren met klem om in ieder geval bij de eerste trainingen aanwezig te zijn om zo veel mogelijk informatie mee te krijgen én om je mede starters te leren kennen. Op die manier leer je het reilen en zeilen binnen Hellas Triathlon goed kennen.

De instroomweek begint over het algemeen met een briefing op vrijdagavond met aansluitend de zwemtraining. Op de dinsdagavond daarna volgt de looptraining en we sluiten in het zomerseizoen op donderdagavond af met een fietstraining. Kijk voor de laatste status van de trainingen op de trainingskalender.


Kosten Lidmaatschap en NTB-licentie

  • Eenmalige inschrijfkosten: € 15,-
  • Contributie: € 44,- per kwartaal
  • NTB licentie: Basislicentie (L) € 41,75* of Atletenlicentie (A) €71,50 per kalenderjaar**

Met een basislicentie moet je voor elke NTB wedstrijd nog een daglicentie aanschaffen. De kosten van deze daglicentie zijn afhankelijk van de afstand en variëren van € 7,75 voor een achtste of sprint tot € 50,- voor een hele triathlon. De actuele prijzen van de daglicenties zijn hier terug te vinden.

Je NTB basislicentie wordt voor jou via de contributie verrekend en door de vereniging betaald, hier hoef je dus niets voor te doen.

Ben jij nou van plan om deel te nemen aan meerdere wedstrijden dan kan het voordeliger zijn om een atletenlicentie aan te schaffen. Dit scheelt je de daglicenties.

Een atletenlicentie kan elk lid zelf aanvragen en betalen middels Ideal via de gebruikersaccount op mijntriathlonNL.

Ook het opzeggen van je atletenlicentie kun je zelf (let op: indien je geen atletenlicentie wilt voor het volgend jaar, geef de opzegging uiterlijk 30 november door via mijntriathlonNL)

* De basislicentie is voor iedereen verplicht, ongeacht deelname aan wedstrijden
**Bij instroom vanaf september of november krijg je korting (meer informatie via de NTB website)


U-pas houders

Houders van een U-pas kunnen een deel van de contributie via hun U-pasbudget betalen. Indien je dit wilt, stuur dan een goed leesbare foto van je U-pas naar de ledenadministratie.


Vrijwilligersbeleid
Je bent geen klant bij Hellas Triathlon maar lid en de leden maken samen de vereniging. Zonder hulp van vrijwilligers kunnen we geen trainingen, wedstrijden en sociale activiteiten organiseren. Daarom rekenen we erop dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan de activiteiten die bij Hellas Triathlon gedaan moeten worden. Denk dan aan werkzaamheden bij of voor commissiesclubblad of voor de Triathlon Utrecht die altijd de tweede zondag van juli wordt georganiseerd. Op het inschrijfformulier kun je aangeven welke activiteiten jouw voorkeur hebben.

 

Aanmelden als lid
Schrijf je hier in om lid te worden van Hellas Triathlon
Let op: In het inschrijfformulier kies je onder het blok “Activiteiten – Lidmaatschap Hellas categorie” de optie ‘TL Triathlon en Tri Jeugd’

Na aanmelding ontvang je van ons een mail met de bevestiging en een bijlage met de door jouw ingevulde gegevens. Krijg je de mail niet of wil je nog iets wijzigen? Check je spamfolder of neem contact op met de ledenadministratie.


Vragen?
Stuur dan een e-mail naar ledenopvang.