Coach Gert blikt terug op de eerste Eredivisie wedstrijd, het NK in Weert

Mooie strijd en 10e plek!

Ons mannenteam voor de Eredivisie was op het laatste moment nog gewijzigd. Dirk Wijnalda had te veel last van zijn rug na zijn val in Breukelen. Chris Seijger mocht zijn debuut maken, net als ik als coach trouwens. Rik Linssen, Peter Res en Ferdinand Oldeman vingen Chris goed op.

Mannen Hellas Eredivisie, Weert 2014
De mannen hebben er zin in!

Het is koers!
De stayerwedstrijden vragen een hele andere tactiek. Het is met bijna 100 man keihard zwemmen, een reteharde wielerkoers doen en dan genoeg energie overhouden voor een snelle 10 km.
In de wedstrijdvoorbereiding hebben de veel aandacht besteed aan bochten en de triatleten hebben meegedaan in wielerkoersen. Meespringen, voorin zitten, goed sturen, allemaal nodig, want er komen en gaan groepjes wielrenners en als niemand wil werken, dan moet je wegspringen, het liefst met hulp.

Wielergeweld
Rik kwam na 20:30 als eerste uit het water, op 2 minuten van de toppers van Team4Talent. Hij kon zich in een mooie fietsgroep nestelen. Zijn taak was vooral goed voorin mee te draaien om daarna een scherpe 10 km te lopen. Daarachter kwam na 2 minuten Ferdinand met een goed groepje het parcours opvliegen. Deze atleten maakten jacht op een groepje waarin Marijn de Jonge van Trimates zat. Die missie slaagde en ook hier bleef Ferdinand attent koersen.
Chris was helemaal thuis in het zwem- en wielergeweld. Na 24 minuten zwemmen liet hij zien hoe sterk en scherp hij is op de fiets. Als betere loper zou hij richting Ferdinand kunnen lopen.

Inhaalrace
Peter had het zwaar in de Zuid-Willemsvaart. Als 85e kwam hij uit het water na iets meer dan 26 minuten. Grote pech, want toen hij op de fiets stapte, kwam de trein van Team4Talent voorbijrazen. Peter mocht nu niet stayeren volgens de regels en (heel gek) de jury op de motor verbood hem deze toppers in te halen. O wat had Peter deze mannen graag fietsles gegeven. Nu bleef Peter op veilige afstand. Als deze kopgroep ging wisselen, moest Peter nog een rondje van 5,8 km wegtrappen. Toch reed Peter de 9e fietstijd van de dag. En ja hoor, hij liep ook de 9e tijd (33:49). Indrukwekkende opmars. Ook Chris liep keihard met 35:42. Zodoende finishten we mooi dicht bij elkaar en dat is gunstig voor de puntentelling.
Rik: 1:58:41 (38)
Peter: 1:59:15 (43)
Ferdinand: 2:00:51 (50)
Chris: 2:00:56 (52)

Met deze prestaties zijn we 8e geworden. Het linkerrijtje en in dit geweld een zeer goede prestatie!

Gert Hardeman