Hellas Triathlon steunt ontwikkeling jeugdtriatlon Midden Nederland

Blije gezichten bij de eerste training in zwembad Krommerijn. Vooraan Jeppe en Arend, geflankeerd door toptalenten en toptrainers.

Misschien zag je deze foto van blije koppies (m/v) aan de rand van zwembad Krommerijn al eerder online. Jonge blije koppies bovendien. Dinsdag hadden Arend (10) en Jeppe (10) de exclusieve primeur deelnemer van een ‘jeugd-triatlontraining Midden Nederland’ te zijn.

Exclusief, maar niet eenzaam. De jongens werden geflankeerd door de groep regionale topatleten met ambitie voor nationale en internationale podia. Na het zwemmen volgde een hardlooptraining en op donderdag staat de fietstraining gepland. Dit moet een vast ritme worden en een vaste waarde in triatlonland.

Een groeiend aantal drijvende krachten (onder anderen Marco Glastra, Marijn de Jonge, Dirk Wijnalda, Daan Hoogland, Timo van Lokven, Melvin Keppel) van Triathlon trainingen jeugd Midden-Nederland ziet nu een goed idee werkelijkheid worden, geweldig!

Bij het duurzaam opzetten van jeugdtrainingen voor onze regio komt veel werk kijken. Hellas Triathlon ondersteunt als vereniging het initiatief in eerste instantie op twee manieren: we zorgen er via onze administratie voor dat jonge duursporters een NTB-licentie krijgen. Ook zullen we op onze website en in overige communicatie aandacht gaan besteden aan de jeugdtrainingen.

Dit past bij onze ambitie om in de regio ook voor de jeugd een betekenisvolle rol te gaan betekenen.

Het hele concept en de uitwerking van de jeugdtrainingen is vanzelfsprekend in beweging, kijk bijvoorbeeld naar de laatste stand van zaken in dit ‘levende document’. Onder de motorkap van het project wordt door alle partijen hard gewerkt en we gaan leren van elkaar en van wat we tegenkomen.

Zodra er meer nieuws is vanuit Hellas laten we dat weten op onze website, social kanalen en in de nieuwsbrief van oktober.

Kun je niet wachten en wil je nu al iemand aanmelden? Neem contact op met Marco Glastra (zie gegevens op sheet 1 van dit document). Heb je vragen over de rol van Hellas Triathlon bij dit initiatief? Mail Corina Bots van de commissie Technische Zaken via technischezaken@hellastriathlon.nl.