Yes, we mogen weer trainen!

Beste leden,

Na bijna 12 weken solo lopen, fietsen en buitenzwemmen mogen we langzaam het gezamenlijk trainen weer gaan opstarten. We hebben hier al die tijd naar uitgekeken maar het vraagt flink aanpassingsvermogen om dat binnen de geldende richtlijnen te kunnen doen. Door de zwem-, loop- en fietscoördinatoren en trainers is er hard gewerkt aan plannen en we zijn blij te melden dat we vanaf nu weer gaan starten met de zwemtrainingen. In deze nieuwsbrief lees je alles over hoe dat in zijn werk gaat en hoe het met de fiets- en looptrainingen staat.

We doen ook een beroep op jullie aanpassingsvermogen en vragen om je goed in te lezen en je aan de afspraken te houden. Alleen op die manier kunnen we gaan toewerken naar volledig trainen en alle bijbehorende gezelligheid zoals we dat graag zien.

Tot snel! En nu echt 🙂

Het bestuur

Laten we er samen voor zorgen dat dit beeld tot het verleden behoort.

Zwemmen

Er zijn verschillende momenten in de week waarop we weer kunnen gaan zwemmen. Op maandagochtend is het bad gereserveerd voor de selectie. Voor de overige atleten zijn er op maandagavond en zaterdagochtend twee zwemuren en is er een uur op vrijdagavond. De woensdagavond vervalt in elk geval tot 1 september. We gaan daarnaast ook starten met de open water trainingen. Een overzicht van de zwemtrainingen vind je ook terug op de Hellas trainingskalender.

Opzet van de training
Omdat we ook in het bad afstand moeten houden, zwemmen we in één baan heen en in een andere baan terug. Dat betekent dat we maar met de helft van de groepen tegelijk in het bad kunnen. Omdat er tijdens het zwemmen ook niet ingehaald mag worden, is er voor gekozen om de trainingen te verdelen op niveau. Op maandag en zaterdag kun je je voor het eerste uur aanmelden als je normaal zwemt in baan 4, 5 of 6 en voor het tweede uur als je normaal zwemt in baan 1, 2 of 3. Voor de training op vrijdag kan iedereen zich aanmelden.

Per baan zwemmen we met maximaal 8 atleten. We gaan dit een tijd uitproberen en zullen evalueren of het mogelijk is om op te schalen naar 10 atleten per baan. Elke training worden er 2 plekken gereserveerd voor de trainers die het andere uur langs de kant staan. Er is dus plek voor maximaal 22 zwemmers.

Ook tijdens de instructie en tijdens het rusten in het water dient 1.5m afstand gehouden te worden. We vragen van je om bewust om te gaan met de zwemmers om je heen. Dit betekent dat wanneer iemand die sneller is en je op de hielen zit, je deze voor laat gaan bij de muur en je dus zelf even de hoek in duikt.

Er zijn per training twee trainers aanwezig: één trainer begeleidt twee groepen, één trainer begeleidt één groep en is de Corona-toezichthouder. Als je je niet goed aan de richtlijnen houdt dan word je door de toezichthouder naar huis gestuurd.

Richtlijnen Kwakel
Zwemmers mogen zich 10 minuten voor tijd melden bij de ingang van het zwembad. Vanaf 5 minuten voor tijd mag je naar binnen, je volgt dan de gele lijn die naar wedstrijdbad 1 toe leidt. Je dient al met je badkleding aan naar het zwembad te komen en moet je uitkleden aan de rand van het bad. Je kleding kun je in een sporttas op het rek aan de kopse kant van het bad zetten. Na het trainen volg je weer de gele lijn uit het bad naar de kleedhokjes in het recreatiebad. Hier mag je je omkleden. Er kan niet gedoucht worden. Gelieve het bad en de accommodatie zo snel als mogelijk weer te verlaten.

Richtlijnen Krommerijn
Als je bij het zwembad aankomt wacht je buiten in het vak met hetzelfde nummer als het zwemvak waarin je bent ingedeeld. 10 minuten voor de training begint, komt de trainer naar buiten om de atleten per vak naar binnen te laten. Vanuit de hal ga je direct het zwemhad in, in de hal blijven is niet toegestaan. De deur wordt bij aanvang van de training gesloten, kom dus op tijd! Je kleed je om op de aangegeven en afgezette plekken. De looprichting in het bad is met de klok mee. Via dezelfde looproute haal je je spullen na de training weer op en loop je naar de kleedkamers. Alle individuele kleedruimtes zijn open en 2 grote hokken voor heren en dames. Niet bruikbare plekken zijn afgezet met lint. Alle beschikbare omkleedplekken zijn voorzien van A-4 formaat bordje met ene zijde Ongebruikt/Unused andere zijde Gebruikt/used. Na gebruik dient de zwemmer het bordje te draaien naar Gebruikt/Used. Je verlaat direct na het omkleden het zwembad, volg hiervoor de pijlen die de route aangeven. De toiletten zijn buiten gebruik.

Open water training 
In eerste instantie gaan we starten met de open water training op maandagavond en woensdagavond. Vanaf half juni komt hier ook de zaterdagochtend bij. De training vindt plaats bij het Strijkviertel aan de Oostkant. De trainer van de avond is ook de Corona-toezichthouder en controleert of iedereen is aangemeld en zich goed aan de richtlijnen houdt. Ook hier geldt dat de trainer bevoegd is om je naar huis te sturen.

Er is vanaf 19.00 uur een kwartier uitleg en omkleedtijd waarna de training nog een uur duurt. Het advies is om een zwem buoy mee te nemen. Het dragen van een wetsuit en een fel gekleurde badmuts is verplicht.

De training is om te beginnen toegankelijk voor 9 zwemmers met ervaring met buiten zwemmen. Mensen die nog nooit in open water hebben gezwommen kunnen zich melden bij Nick, dan plannen we voor hen een aparte introductie in.

 

Aanmelden

Het aanmelden voor de trainingen kan door het invullen van een online formulier. Je kunt je voor één zwemtraining per week aanmelden. Wie er mogen komen trainen wordt bepaald op basis van loting. Zo krijgt iedereen dezelfde kans op een plekje in de baan. Door je aan te melden voor de zwemtraining accepteer je de regels.

Zoals gezegd kan er niet ingehaald worden. Wees bij het invullen van het formulier dus realistisch over je zwemniveau.

AANMELDEN
  • Deze week geldt dat je je vanaf nu tot vrijdag 22 mei 12.00 uur kunt aanmelden voor de training op zaterdag 23 mei. Op vrijdag maken we bekend wie er zijn ingeloot.
  • Voor trainingen in de week van 25 mei geldt dat je je kunt aanmelden vanaf vrijdag 22 mei tot zondag 24 mei 12.00 uur. Op zondag maken we bekend wie er zijn ingeloot.
  • Vanaf volgende week geldt dat je je altijd vanaf dinsdag kunt inschrijven voor de trainingen in de week daarna. De inschrijving is open tot vrijdag 12.00 uur. In het weekend publiceren we de uitslag van de loting.
  • Dus van dinsdag 26 mei tot vrijdag 29 mei 12.00 uur kun je je inschrijven voor de trainingen in de week vanaf 1 juni. We maken vanaf vrijdag 29 mei bekend wie er ingeloot zijn.

We maken de loting bekend via Facebook en Telegram (klik op de link als je nog geen toegang hebt). Als je niet bent ingeloot, kom dan ook niet naar het bad.

LET OP: Er zijn beperkt plekken beschikbaar dus meld je alleen aan als je ook echt naar de training kunt komen. No-shows nemen kostbare plekken in van mensen die graag wel hadden willen trainen. Na twee no-shows word je niet meer ingeloot voor verdere trainingen. Kun je onverhoopt toch niet, meld dit dan via technischezaken@hellastriathlon.nl De eerstvolgende op de wachtrij wordt dan benaderd.

 

Lopen en fietsen

We begrijpen dat je ook graag wilt weten wanneer de fiets- en looptrainingen weer worden hervat.

Na goed nadenken en afwegen is geconcludeerd dat we de fietstrainingen niet zo kunnen organiseren als we graag willen met inachtneming van de geldende maatregelen. Er is dan ook besloten dat in ieder geval tot 1 juli de gezamenlijke fietstrainingen en ritten nog niet doorgaan. Afhankelijk van de maatregelen op dat moment, zullen we dit opnieuw bekijken.

Wat betreft de baantraining zijn we druk aan het puzzelen met meerdere tijdsvakken op meerdere dagen en op meerdere locaties. We hopen zo snel mogelijk met de training van start te kunnen en zullen je dan op de hoogte brengen van de procedure en richtlijnen om hieraan deel te kunnen nemen. Hiervoor dus nog even geduld!

We blijven in de tussentijd ook doorgaan met de online challenges via Facebook, Telegram en Instagram dus doe daar vooral aan mee!