Sportgeluk, feedback en zin in een nieuw seizoen vechten om voorrang

Ook in 2019 is er ruimte voor een terugblik, want alleen op die manier kunnen we (desnoods langzaam) verbeteren. In De Grote Hellas Eindejaarsenquête worden cruciale vragen gesteld over het wel en wee in onze enorme sportfamilie. Zijn we nog gelukkig? Halen we nog voldoende energie uit de vereniging, de sport en elkaar? Doen we er zelf nog wel genoeg moeite voor? Het zijn, kortom, van die vragen die je in je relatie vooral uit de weg gaat en die je alleen kunt stellen als je bereid bent de antwoorden te accepteren. Here goes….

Met 97 kent de jaarlijkse ranglijst een vrij regulier aantal respondenten. De aantallen schommelen tussen de 88 en 103, wat een enthousiast en goed begin betekent.

De traditionele openingsvraag behelst jouw eigen gevoel over het afgelopen seizoen. Antwoorden kan met sterren (1-5). We komen over 2019 uit op 3,5 ster, met z’n allen. Conform 2018 (3,5) en beter dan 2017 (3,4) en minder dan in 2016 (3,6). We vlakken wat af. Toch 16 mensen waarderen hun seizoen met een 1 (6) of een 2 (10). Echt onvoldoende dus. 12 Triatleten hebben dankzij 5 sterren een forse uitdaging om het afgelopen jaar te evenaren of zelfs te verbeteren.

Daar kunnen ze komend seizoen mee beginnen. Tenminste, als je het al een beetje voor je ziet. Is dat zo? Voor 26% van de mensen wel. Volstrekt duidelijk. De overgrote meerderheid staat er echter iets minder autistisch in en weet het nog niet zo goed (55%) of heeft zich nog nergens op vastgelegd (25%). Een keurige en vooral evenwichtige verdeling tussen de drie opties dus.

Om te komen tot 2020 dienen we ons eerst door een gruwelijke winter heen te worstelen. Depressies, slecht weer, (schoon)familie en minder coöperatieve weegschalen maken dat onze sportieve gewoontes soms als redding, dan weer als uitvlucht kunnen worden gebruikt. Doen wij dat ook? Merendeels wel ja. Dit is onze winter:

Slechts twee mensen geven aan zich over te geven aan ‘de taper der tapers’, de overige 95 respondenten storten zich op een of andere manier op het fit doorkomen van de winter. Bos- en trailruns zijn het meest populair (van vorig jaar 17 naar dit jaar 38 atleten!), op de voet gevolgd door extra zwemmen en een iets minder drukkend schema (‘extra rust en herstel’). Verder opvallend is de explosieve (;)) toename van mensen die met krachttraining aan de slag gaan, van 1 in 2018 naar 24 in 2019.

‘Lekker aanrommelen; Fit worden en blijven en verder zie ik het wel’ is het meest gekozen antwoord (40 maal) op de vraag wat de doelen voor 2020 zijn. De teamcompetities (26) en ‘iets anders’ (26) zijn goede tweede. De kortere afstanden (20) winnen het van de hele triatlon (14). Een aantal mensen nam de moeite om te delen wát ze dan exact ‘anders’ gingen doen. Hier een paar opvallende:

– in ieder geval de Brouwersdam90 triathlon (1K zwemmen, 79K fietsen, 10K lopen) en hopelijk ook nog een halve triathlon (ik weet alleen nog niet welke)

– Marathon Valencia

– Proberen de beste versie van mijn sportieve zelf te worden

– Duathlon natuurlijk!

– Marathon Rotterdam, Brouwershaven 90

– Eerste echte triathlon event. Een achtste en daarna een kwart

– Een (eerste) halve doen (4 maal)

– Fietsen in de Himalaya

– De Grand Raid in Nisramont en een halve triatlon in Slovenië!

– Alles wat in me opkomt, ik ga een heerlijk semi-ongepland seizoen tegemoet

– Zoveel als ik kan (wat bedenkelijk is)

– Triathlon Alpe D’Huez

– Beetje duo R-B-R’s doen of trio/duo-triathlonnetjes samen met mijn vriendinnetje. Daarnaast wat tijdritten en mogelijk de RATN (Zoek zelf maar op wat dat is…)

FH: Nou, dat doen we dan dus. RATN staat voor Race Around The Netherlands en leidt deelnemers van 1 t/m 9 mei vanaf De Proloog in Amerongen langs alle Nederlandse grenzen, zie ook https://www.adventurebikeracing.com/ratn/.

Onverminderd de meest populaire training: de baantraining. Sterker nog, na twee jaar met 55% scoort ons dinsdagse samenzijn ditmaal zelfs 61% van de voorkeur. Zwemmen is een constante tweede favoriet (24, 33, 33 en 32%). Opvallend is de golfbeweging die de bostraining doormaakt. In 2016 nog met afstand de populairste (55%), daalde deze in de jaren daarna naar respectievelijk 33 en 19%, om nu weer op te krabbelen naar 24%. Wispelturig. De nieuwste loot aan de stam, ‘functionele looptechniek’ heeft ook al 5 harten veroverd, en dat in een paar maanden.

In de 2018-editie was er veel onbegrip over het stoppen met het vanuit de vereniging aanbieden van spinning, wat een heldere scheiding en nog meer onbegrip blootlegde tussen de ‘prestatiegerichte’ Hellassers en hun meer ‘recreatief’ ingestelde clubgenoten. Alles was en is terug te voeren op heldere communicatie voor en door leden zelf. Over ambities, budgetten en plannen. We zijn inmiddels een jaar verder, hebben we op dit punt vooruitgang geboekt?

‘Ja’, roept bijna 52% overtuigd. Zo’n 45% is onzijdig of merkt geen verschil. Helaas denken ook 2 atleten (en procenten) dat het zelfs is verslechterd. Aangezien dit antwoord per definitie enige toelichting verdient, hebben veel mensen deze gelukkig ook gegeven. De grootste groep heb ik gebundeld:

– 14 Mensen geven aan dat ze nieuw lid zijn en daarom vooral geen verschil merken met 2018.

– 7 Mensen geven aan te weinig aanwezig te zijn geweest voor een zinnig oordeel.

– Telegram als nieuw kanaal wordt maar liefst 31 maal expliciet (en ongevraagd) benoemd, 30 maal positief, 1 maal negatief (‘geen zin in downloaden extra app om op de hoogte te blijven’)

– 5 Mensen geven aan dat ze de nieuwsbrief missen/regelmatiger willen krijgen

Andere opmerkingen en feedback die wordt gegeven is:

– Enige concrete voorbeeld die mij zo te binnen schiet is de communicatie vanuit de begeleiding van de divisies, complimenten voor Peter K. en Jurgen

– Het bestuur is er helaas niet communicatiever op geworden. Voor het ‘verenigingsgevoel’ lijkt me dit best belangrijk

– Coördinatie fietsen is Mart erbij gekomen net als Mischa bij het lopen. Wat zijn de taakverdelingen omdat ik op 3 functies 2 mensen zie????

– Tegelijkertijd ging het vorig jaar natuurlijk over keuzes die toen gemaakt werden. Qua besluitvorming zie ik niet of dit nu anders/ beter gaat

– We hebben wel gemerkt dat de communicatie-post binnen het bestuur niet meer is ingevuld (helaas). Misschien mis ik Roland persoonlijk, maar 2019 was wel het jaar waar de vereniging hem heeft gemist

– het wachten is nog steeds op een duidelijk communicatiekanaal (website?!)

– Echter is het aantal communicatiekanalen wel hoog (Yahoo en Facebook en telegram). Het lijkt niet alsof alles overal wordt gecommuniceerd of dat er in ieder geval 1 kanaal is waar ALLES wordt gecommuniceerd

– Wel vind ik de (hoofd)trainers vrij onzichtbaar en mag er best wat meer verteld worden over de opbouw en logica van de trainingen. Een info-avond voor de geïnteresseerden..?

Soms helder, soms misschien niet helemaal duidelijk wat er wordt bedoeld. Maar in alle gevallen liggen antwoorden en uitleg voor het grijpen. Dus als je vragen hebt over communicatie, trainers, invulling van rollen, etc. Vraag rond en gij zult weten.

Is er dan nog iets onbesproken? Genoeg! 49% van de respondenten geeft aan niks meer te willen veranderen aan de vereniging, de andere 51% ziet wel ruimte voor winst. Alles op een rijtje:

– Er is altijd wat te verbeteren, maar erg tevreden over hoe het nu is. Misschien wat meer voorlichting over diverse thema’s zou goed zijn. In de vorm van een soort workshop bijvoorbeeld?

– Ik vind dat er meer aandacht mag gaan naar de fietstrainingen op donderdag en zondag. En dan bedoel ik met name hoe er wordt gefietst in een groep. Er doen zich erg gevaarlijke situaties voor en dat is echt niet nodig. Dit moet worden voorkomen en we moeten meer onze verantwoordelijkheid nemen. Het begint met de basis. – Een groot deel van de mensen heeft de helm niet goed zitten. Bandjes veel te los, helm achter op het hoofd etc. – Communiceren (voor, tegen, gebruik handgebaren, obstakel benoemen etc etc!). Groep geeft de roep door naar achter. Dit wordt echt veel te weinig gedaan. – Fiets 2 aan 2 – Houd je aan de verkeersregels – Achter elkaar rijden als dat nodig is (weg te smal, auto kan er niet langs) – Kijk voor je als je in een groep fietst en niet opzij naar diegene die naast je fietst. – Houdt niet direct je benen stil als je remt, maar blijf doordraaien. – Als mensen stoppen, ga in de berm staan, en niet op de weg. Wellicht is het een goed idee dat de basis wordt gedeeld voor iedere training. Dat de fietstrainer hier meer de leiding in neemt. Zodat iedereen weer scherp is voor iedere training en dit serieus neemt. Daarnaast is het belangrijk dat mensen zich vrij voelen om, wanneer ze iets zien dat kan leiden tot gevaarlijke situaties elkaar daarop aanspreekt. Een van de redenen dat ik niet met de zondagtraining mee ga is door bovenstaande punten. Als ik ergens bij kan helpen om dit in de toekomst te verbeteren, dan doe ik dat graag!

– Op dinsdagavonden de bar eerder open.

– Wel vind ik de (hoofd)trainers vrij onzichtbaar en mag er best wat meer verteld worden over de opbouw en logica van de trainingen. Een info-avond voor de geïnteresseerden..?

– Bij een vereniging worden besluiten genomen door de leden, niet door de trainers. Zeer oneens met stoppen met zeer populaire spinningtraining. Niet alle leden hebben hetzelfde doel (anders had je vraag 4 ook wel kunnen schrappen)

– momenteel worden de groepen voor de loopscholing opgedeeld in tempo’s, terwijl de tempo’s pas tijdens de kern van belang zijn. Idee kan zijn om de loopscholing obv thema’s te doen. Zo heb ik zelf veel behoefte aan oefeningen voor extra beenkracht en sterke enkels omdat ik graag wil focussen op trailrunning, terwijl andere mensen focussen op sprintwerk en weer hele andere behoeftes aan thema’s hebben.

– Meer vrijwilligers! Het komt nu vaak neer op dezelfde mensen

– Vooral aandacht voor elkaar en dat we de vereniging samen moeten laten draaien… Je bent geen KLANT bij Hellas Triathlon maar (actief) LID!!!

– Maandelijks pruts zwemmers uurtje waar je tips kan krijgen over wat jij moet doen om bij de hellas trainingen aan te kunnen sluiten. (Ipv alleen naar zwemanalyse (€) verwijzen)

– Wat best leuk zou zijn is om een simpel gedeeld document te maken waar clubgenoten kunnen aangeven welke wedstrijden ze gepland hebben. Zo kun je altijd inspiratie op doen en/of even checken of je een Hellasser tegen gaat komen! (dit gebeurd vaak wel in subgroepjes zoals loopboost, divisieteams, maar nog niet verenigingsbreed)

– een open deur wellicht, maar ik denk dat de balans top/breedtesport de uitdaging voor onze vereniging is

– Ik zou graag een extra looptraining zien

– Vervanging van spinning voor fietsen in de winter (voor diegene die geen MTB (ambities) hebben)

– In de winter: Schaats trainingen! Verder erg jammer dat spinning niet meer wordt aangeboden. Kleding aanschaf + passen is nu erg gekoppeld aan paar momenten per jaar; zou wat mij betreft wat frequenter mogen.

– de vrijdag zwemtraining is verworden tot een ‘blaadje met schema hangt aan de kant’ training… m.i. nu een kwalitatief zwakke training in het mooiste bad uit de regio

– Soms grote groepen op de baan / in het zwembad tegelijk

– Misschien een RacefietsBoost?

– Zwemtraining is echt ruck! Veel teveel mensen in 1 baan. Ook mensen waarvan ik me afvraag of ze op een triathlonverenging zitten omdat het zwemmen zo vaak kan en goedkoop is. Ik zie of hoor ze namelijk nooit over een triathlon… Dit zou echt beter en strakker mogen! De trainers zijn trouwens wel top! Maar ja.. als je over de triatleten naar de overkant kunt lopen, kun je je afvragen of je zwemtrainers nodig hebt, of looptrainers.

– Ook aanbod bieden voor iets minder fanatieke triatleet.. Nog steeds erg zonde dat spintraining gestopt is..

– activering van alle leden om niet alleen te consumeren, maar ook aan de vereniging bij te dragen, denk aan de vele commissies, bestuur maar ook als vrijwilliger tijdens de Rijwielpaleis Triathlon Utrecht. Bijdrage zou eigenlijk een verplichting moeten zijn, iets wat je terug doet voor de vereniging.

– Vorig jaar werd er geroepen door het bestuur dat er diversiteit in de trainingen gaat komen. Of bedoelen we dat we iets eruit gaan halen en er een betaald alternatief voor aan willen bieden.

– Groei vs grenzen aan de groei, lange afstand vs korte afstand en divisie vs recreatie

– Ik kom wel eens atleten tegen die op zoek zijn naar een extra stukje begeleiding. Wij hebben fantastische trainers rondlopen die super enthousiast zijn om mensen te helpen. Ik denk dat we die twee groepen wel wat dichter bij elkaar mogen brengen (of misschien staat dit al in het nieuwe info document voor de instroom).

– Ik raak de aansluiting kwijt; het wordt te massaal, Ik haak steeds vaker af. Het zou puur trainen zijn, sociale aspect valt weg

– Laat je niet leiden door een schreeuwende ontevreden minderheid. De zwijgende meerderheid is veel belangrijker. Maak een duidelijke keuze wat topsport van breedtesport betreft en wat Hellas als vereniging hiermee wil. Communiceer dit duidelijk en handel ernaar. Als eredivisie atleet lijkt dit en een erg subjectief advies, dus als ik dan toch een opmerking mag maken: ik vind de jeugdopleiding echt een topinitiatief. Ik hoop dat ons eredivisie team er nog als atleten uit deze kweekvijver zichzelf op het hoogste niveau willen testen. Als we op deze manier doorgaan, ben ik bang voor het handhaven van Hellas in de Eredivisie. We redden het al jaren niet meer zonder atleten van buitenaf en die kiezen toch vaker voor teams die, sportief of qua spullen, meer te bieden hebben. Voor mij persoonlijk doe ik nog 1, hooguit twee jaar op dit niveau mee en lijd ik hier niet onder – en ik hoef die spullen/ondersteuning niet. Ook doe het voor mijn lol:). Het is meer een advies voor daarna.

– Te veel onduidelijke subcommissies binnen de vereniging. Helder overzicht van de structuur van de vereniging maken. Een er mist een eigen clubhuis!

– topsport belagen, bijvoorbeeld (speciale/extra) training

– participatie van de leden in commissies/als vrijwilliger

– Te grote groepen nieuwe leden iedere keer. Is er nog ruimte voor de ervaren maar niet (meer) zo snelle triatleet?

– Wanneer zijn we vol? Ivm drukte in zwembaden/op de baan. Natuurlijk zijn nieuwe leden leuk, maar triathlon wordt steeds populairder: blijven er grote groepen nieuwelingen instromen? Zijn er grenzen?

– Aandacht voor topsport. Ook belangrijk om de divisieteams, met name eredivisie te verbeteren en talenten voor de toekomst ontwikkelen.

– Spinning/fietstraining in de winter. Meer gezamenlijke core trainingen op gunstigere tijdstippen (doordeweeks in de avond, bijvoorbeeld woensdag)

– Nog steeds het gevoel dat de focus van hoofdtrainers en de algemene schema’s erg gericht zijn op de divisies en minder het algemene doel van de gemiddelde Hellas triathleet voor ogen hebben. Die laatste groep vormt wel meer dan 90% van je leden aandeel. Ik ben niet voor een volledige gelijke indeling van kosten/baten per lid, maar een te grote focus op de topgroep moet wel voor gewaakt worden. Een van de stukken van Daan de Groot in de BZT omschrijft eigenlijk de omgekeerde visie en meer zoals het beleid nu overkomt. Meer breedte visie, minder focus op de top. Divisies zijn belangrijk en geven duidelijk het visitekaartje af van de vereniging, maar het doel moet meer zijn om zoveel mogelijk leden binnen je vereniging te faciliteren op hun niveau in mijn ogen.

– Kleinere groepjes op de baan – Meer leden activeren als vrijwilliger

– jammer dat de vertrouwde spinningtraining weg is gevallen. Naast conditie behouden ook belangrijk voor mijn sociale momentje binnen de vereniging

– Spinning in de winter. Ik vind het eigenlijk heel slecht dat dat niet kan. Nu heb ik een tacx aangeschaft. Maar ik vind dat je als vereniging de drie disciplines moet blijven aanbieden. Alleen trainen is echt minder leuk. Spinning was 1 van mijn favorieten en heel fijn dat het in het centrum was.

– Kleinere groep op de baan. Bij fietsen op donderdag hebben we ook wel eens een te grote groep gehad.

– De negatieve perceptie van de Loopboost(atleten) onder sommige niet-LB-atleten. Wat doen wij niet goed of staat je niet aan? Laat het weten en spreek ons aan?!

– Leuke activiteiten binnen de vereniging, en een kantine die vaker beschikbaar is na hardlopen 😉

– Samen een vereniging zijn en voor elkaar klaar staan en bijdragen aan vereniging ipv enkel consumeren.

– Aandacht voor nieuwe leden, ook na de instroom week. Dat is fijn bijv bij eerste looptraining even intro van trainer

– Ik vind het Hellas lidmaatschap nog wel eens te vrijblijvend, elk jaar weer verbaas ik mij er over hoe moeilijk het is de vrijwilligers van de TrUt rond te krijgen terwijl wij gigantisch veel leden hebben.

– meer duidelijkheid voor nieuwe leden die mee willen doen aan teamcompetities, meer duidelijkheid over de mogelijkheden (en prijzen) voor het laten maken van een persoonlijk trainingsschema door één van de trainers binnen Hellas.

Er komen toch nog wel een paar grotere thema’s naar voren. Spinning, of het gebrek daaraan, blijft een issue. Ook de trainingen kunnen op veel commentaar rekenen, zowel inhoudelijk als logistiek. En de vrijwilligers, of ook hier het gebrek daaraan, blijven een dingetje. Het wordt een aantal keer mooi omschreven, maar een die blijft hangen is: ‘Hellas is een vereniging en heeft leden, geen klanten’.

Zijn wij, naast enorm druk met elkaar en de vereniging (zie bovenstaande!) ook nog breder geïnteresseerd in de triatlonsport? Lezen we, luisteren we (jaja, belangen…;)) of kijken we zelfs hier en daar wedstrijden? Ja, best wel veel van alles eigenlijk, zo blijkt. We zijn goed op de hoogte.

Een grote groep, van respectievelijk 45 en 41% volgt de sport via social media en/of nieuws- en achtergrondartikelen. Bijna 30% kijkt daarbij ook nog af en toe wedstrijden via bijvoorbeeld livestreams. Dat zijn de die hards. De genuanceerde tussengroep volgt vooral bekenden (18%), daarna treffen we zo’n 25% dat de sport nauwelijks volgt, ‘maar een paar toppers kent’. De kleinste groep kent triatlon alleen van zichzelf, 17% volgt de sport simpelweg ‘niet’.

De vrijwilligersvraag! In tegenstelling tot vorige jaren was de vraag nu niet in welke vrijwilligerstaak of-rol jij misschien geïnteresseerd bent, maar wat je concreet doet. Dus, als het goed is, 38 respondenten zijn al als vrijwilliger actief op en voor de vereniging. Die mochten door naar vraag 10… 33 Mensen h(i)elpen al mee tijdens de Rijwielpaleis Triathlon Utrecht, jl juli. Dat verwachten we echter gewoon van iedereen, dus voor hen gold het advies: kies lekker nog iets uit wat je leuk lijkt. En toen bleken er toch echt een aantal mensen belangstelling te koesteren voor rollen en functies die graag van extra hulp gebruikmaken. Dus, aan de 13 mensen die graag al in de aanloop naar de TrUt 2020 willen helpen: je kunt je aanmelden bij vrijwilligers@triathlonutrecht.nl.

De barcommissie mag 4 mensen verwachten die om informatie komen (meld je achter de bar op een dinsdag), zo ook de BZ&T (mail naar redactiebzt@gmail.com). De 3 potentiele trainers en 3 mensen die wel willen helpen met het coördineren van (een) technische commissie(s) kunnen mailen met technischezaken@hellastriathlon.nl. De 2 nieuwe bestuursleden (bestuur@hellastriathlon.nl), 2 leden van de kledingcommissie (clubkleding@hellastriathlon.nl) en 2 wannabee feestcommissieleden worden ook verwacht. Dat is een prachtig rondje enthousiasme!!

Het slot is, als altijd, voor een stukje free format naar de mensen toe. Het klinkt raar, maar misschien is er nog iets onbesproken gebleven in dit enorme artikel. Het kan, gewoon omdat alles kan.

Moest er nog iets gezegd worden?

– Sta open voor initiatieven vanuit de vereniging. Je hebt leden die talent en kennis/kunde hebben vanuit bijvoorbeeld een sportverleden. Denk aan ex-(semi)profs etc. Ik hoor soms best wat interessante verhalen en daar zou ik veel van kunnen leren. Een clinic kan nooit geen kwaad :).

– ben niet echt in goede doen maar altijd optimistisch over wat ik nog kan betekenen

– De zwemschema’s delen zou ook fijn zijn.

– Top club! Ik vind dat er zo enorm veel wordt aangeboden voor 45 eu per kwartaal. Heel erg leuk en goed georganiseerd.

– Hellas is geweldig maar de weekenden in de Ardennen maken deze vereniging pas echt legendarisch

– Ik ben gek op ons cluppie… Ik vind wel dat we met zn allen vergeten hoe gaaf we zijn en dat we best wel wat vaker op onze borst mogen slaan, ook naar buiten toe. Laten we elkaar meer steunen op het gebied van samenwerking maar ook bij wedstrijden door meer te supporten. (Divisiewedstrijden en grote wedstrijden kunnen wellicht in de agenda worden gezet)

– Betaalde coach groepen lijkt mij wel wat voor mensen zoals ik die advies willen over trainingen.

– sorry, maar mijn huidige privé/werk/vrijwilligerswerk balans staat een structurele bijdrage aan Hellas niet toe. Het was overigens ook de reden dat ik dit jaar zo weinig bij de trainingen was. Laat ik eerst daar maar eens aan werken verder mag niet onvermeld zijn dat niet aanwezig zijn niet betekend dat ik niet heel blij en met Hellas en in het bijzonder ieder die zich inzet om het voor anderen mogelijk te maken lekker te sporten. Hulde voor de vrijwilligers!

– Hoe meer onderlinge competitie hoe beter. Try outs voor competitie teams? Misschien een long distance groep om samen specifieker te kunnen trainen?

– Ik zou het mooi vinden als, naast het schema voor de baantraining die al via de app gedeeld wordt, ook zwemschema’s gedeeld kunnen worden. Als ik een training zou willen inhalen, ben ik gebaat bij een trainingsschema.

– …vraag 4 maakt wel dat het lastig is deze enquête anoniem in te vullen… ??

– Complimenten voor het bestuur en de verschillende commissies.

– Dat we ook vrijwilligers nodig zijn voor de paaszwemloop!

– Zwemmen! Doe aub iets aan die drukte in het zwembad!

– Ik mis het spinnen 😮

– Doe al genoeg taken binnen de club. Het wordt tijd dat er een vrijwilligerscommissie komt die dit organiseert. Persoonlijk benaderen werkt het best. Geen taken/commissies zonder einde. Maar ook kortlopende projecten aanbieden.

– Nou, als het gecensureerd wordt helemaal niets.

– Ik denk dat we het best wel goed met elkaar doen. Een beetje actuele aandacht voor de verschillende prestaties die er binnen de club zijn kunnen we volgens mij meer gebruiken. Vooral om elkaar te inspireren. Dus meer artikelen maken voor de website (hadden we daar niet een nieuwe van nodig?) en die delen via al onze socials.

– Ik kan niet goed meekomen met de trainingen en baal daar enorm van. Ik ben een maart 2019 instromer en heb eigenlijk alleen t/m juni meegetraind met baantraining hardlopen en vrijdagavond zwemmen. Ik twijfel of ik nog lid wil blijven

– Meer aandacht voor de breedtesport!

– Dank jullie wel! Wordt misschien te weinig gezegd:)

– Dat Hellas een heerlijke vereniging is om bij te trainen, een enquête als deze kan alleen de puntjes op de i zetten aangezien ik over het algemeen heel erg blij ben met de vereniging en vooral de clubleden!

– Buddy/intro mist bij vrijwilligers

Dat was ‘m hoor. De onderbuik van de vereniging is geledigd en klaar voor een overvloed aan kerstranzigheid, familie en misschien zelfs wat sport. Af en toe. Geniet allemaal enorm van de dagen, vakantie, reizen en sport en tot in 2020.

 

De Grote Hellas Eindejaarsenquêtecommissie