Terugblik Eerste Divisie dames, Almere

Spetterende stayer sprint in zonnig Almere
Voor de tweede keer dit seizoen mocht het dames eerste divisie team op 1 juni in actie komen. Tijdens de DUIN triathlon Almere werd de tweede uit een serie van vijf wedstrijden gestreden in het Eerste Divisie triathlon circuit. Ditmaal een stayer sprint. Omdat de Hellas dames bij de UTT in Enschede een eerste plaats hadden veroverd waren de verwachtingen hooggespannen. Hellas als favoriet aan de start, maar in een zeer sterk deelnemersveld met een andere bezetting dan in Enschede. De tijd zal het leren…. Op deze prachtige dag met veel supporters langs de kant werd gestart vanaf het catamaranstrand. Een woelige strijd waarbij Monica als één van de eersten uit het water kwam.


Op de fiets was het vechten om een plekje in een groepje om bij elkaar in het wiel de 20 km kop over kop af te leggen. Stayeren is een sport op zich. Nu gaat het om tactiek en slim samenwerken met de concurrenten. Wie neemt de kop over? Of wie blijft er liever hangen? Wie willen echt werken en wie lift alleen mee om de benen te sparen voor het looponderdeel? Triathlon wordt een spannend tactisch spel zo. In pelotonvorm sjeesden de atletes het parc fermé binnen voor de fiets-loop wissel.


Tijdens het lopen bleek dat de DUIN-triathlon zijn naam eer aan deed. Een deel van het parcours werd afgelegd over mul zand, wat in de brandende zon best pittig bleek. In een spannende strijd beten de Hellas dames goed van zich af maar konden de dames van Kijani en Beeldreclame Tri-Fa niet voor blijven. Ze veroverden een mooie podiumplek waarbij het Hellas geel-zwart het derde blok mocht sieren. Ontzettend bedankt voor de support! Wij gaan ons vast voorbereiden op de revanche op 28 juni in Oud Gastel!

Monica, Roos en Martine


Hellas dames op het podium bij de Eerste Divisie
Hellas dames op het podium bij de Eerste Divisie