Gouden Hellas dame Rina over de Eredivisie Wedstrijd in Stein

Na een jaar of 2 met allerlei loopblessures was ik heel verrast dat ik in Amsterdam een 8e plek op het NK triathlon behaalde. Met de dames hebben we ook zaken recht gezet door de koppositie weer te veroveren in de eredivisie. Nu was het de beurt aan de derde wedstrijd Stein. Kan ik en kan het team dit voorzetten?

Yes! Dat is gelukt. We hebben de hoogte trede weer behaald. Toch ging het dit keer heel anders dan de vorige wedstrijden. Het water was 22 graden en dus werd er zonder wetsuit gezwommen. Dan komen de goede zwemmers boven. Ik kwam in de derde groep uit het water met onder andere Sione. Er werd goed samengewerkt en we konden tot op 20 seconden de tweede groep achterhalen. Ik heb wel behoorlijk moeten afzien, want Sione had goede benen en ook Martine Bruinsma van triteam Groningen kan er wat van. Linda die een super zwemdag had, zat in deze tweede groep. Jony kon deze tweede groep net niet bijblijven en viel terug naar onze groep. In het eerste groepje zaten top atleten Danne Boterenbrood en Pien Keulstra. Zij werkten goed samen en wisten voor de rest aan het lopen te beginnen. Niemand kwam meer bij ze in de buurt.

Linda die tactisch niet te veel kopwerk had verricht in haar fietsgroep, startte als derde aan het lopen. Met een super PR van 18.53 kon zij als 5de over de finisch komen. Sione begon haar inhaalrace en door een super looptijd van 18.02 wist zij een 3e plek veroveren achter Danne en Pien. Jony werd 7e en ik werd 10e. Helaas moest ik in de laatste kilometer Lizette van der Vegt van triteam Groningen nog voor laten gaan. Ik liep lekker, maar wel tegen de kramp aan. Tja, dat hakt er toch in als je achter Sione Jongstra aan moet fietsen ;-). Dus meer zat er even niet in.

We hebben onze overwinning gevierd met een heerlijke appeltaart gebakken door de jarige Linda. Die zelf op haar verjaardag helemaal naar Stein is gekomen. Top! Nu op naar Veenendaal in augustus…

Hellas, Eredivisie, 2014, Stein
Jony, Linda, Sione & Rina op nr1 op een vol podium