Monica en de Hellas ladies strijden als tijgertjes bij de Eerste Divisie in Oud Gastel

En daar lagen we dan – Jacomina, Martine en ik – aan de start van de 1e divisie OD in Oud-Gastel.
Vlak voor het startschot klonk, gaven we elkaar nog een high-five. Aan het teamgevoel zou het niet liggen vandaag en we hadden er zin in! Geen stayerwedstrijd en dat komt ons (meestal) goed uit.

Het zwemmen was een hele belevenis! Een langzame start, gebotst met een heer die op de terugweg was en na de ronding van de boei was het even zoeken waar het beste gezwommen kon worden: was er nu wel of geen stroming? Ik had werkelijk geen idee, dus ging niet helemaal voor het midden maar ook niet voor de kant, er een beetje tussenin. Daarna een snelle wissel en hup het fietsen kon beginnen.

Het fietsparkoers was mooi, rustig, landelijk en snel! Ook nog zo’n 2x twee km knallen over de nieuw stuk snelweg in aanbouw. Zelf gebruikte ik dit stuk om even goed te drinken en op adem te komen. Heerlijk met de wind in de rug… Achteraf hoorde ik dat er best wat gestayerd werd door enkele dames, jammer! Weinig tot geen controle ook, dus ik hoop dat er meer controle gaat zijn tijdens RBT in Utrecht!

Na het fietsen en wissel, kwam het laatste en voor mij moeilijkste onderdeel: 10 km lopen. Een heen en weer parkoers van 2,5 km met een ontzettend gezellige sfeer langs de kant en top-vrijwilligers! Na het keerpunt kon ik goed zien hoe het ging bij mijn teamgenoten, en dat zag er goed uit! Verder bleef ik vooral op mijn techniek concentreren: ´netjes en technisch goed blijven lopen´. De eerste km´s na het fietsen gaan bij mij vaak als vanzelf, ik lijk mijn benen niet te voelen en dwing mezelf om niet te gek van start te gaan dit keer. Na zo´n 2 km echter begin ik mijn benen weer te voelen en krijg ik het toch echt zwaar. Gelukkig veel afleiding ook door de 1e divisie Hellas heren die ook nog volop bezig waren. Na flink zweten was daar ‘ineens’ de FINISH! Niet veel later kwamen Martine en Jacomina binnen.

Na afloop was het spannend: staan we wel op het podium? Of net niet? Sowieso geen 1e of 2e, maar misschien toch wel 3e?Het was helaas niet genoeg, maar we hadden een mooie & gezellige dag samen en hadden gevochten als tijgertjes

Uitslag damesteam Hellas: 4e plaats (6+16+22=44 punten)

Volledige uitslagen: http://www.eerstedivisietriathlon.nl/uitslagen-2014/

Leuk filmpje van de wedstrijd:


Volgende 1e divisie wedstrijd: Onze eigen RBT sprint triathlon op zondag 13 juli met Martine, Joyce en Femke!