Vernieuwde aanpak zwemtrainingen op maandag

Iedereen heeft het wel gemerkt of gelezen. We pakken de zwemtraining op maandag tegenwoordig anders aan. De drukte in de Kwakel heeft tot de beslissing geleidt om de zwemmers te verdelen over de Kwakel en Zeist. Hieronder de trainers van de divisietrainingen in Zeist, Edwin van Norden, en in de Kwakel, René Miltenburg, aan het woord over deze aanpak.

Divisietrainingen in Zeist

‘De wintermaanden (waar zijn ze gebleven met een dik pak sneeuw, schaatsen op de kanalen) is de ideale periode om extra aandacht aan het zwemmen te besteden. Een goede/juiste techniek geeft je zoveel meer rust in het water en dat bespaart je energie die je in de andere onderdelen kunt gebruiken. De trainingen worden, voor elke niveau, zo opgebouwd dat iedereen eruit haalt wat voor hem/haar goed is. De techniek-onderdelen worden in eerste instantie gezamenlijk uitgevoerd (teambuilding), afgewisseld met opdrachten die ervoor zorgen dat het lichaam sterker wordt.
We zijn nu alweer een paar maanden verder en je ziet dat het steeds makkelijker gaat, de omvang van de
trainingen nemen toe en er kan op een hogere intensiteit gezwommen worden met behoud van techniek.

De atleten, en ik, zijn erg benieuwd hoe het aankomend seizoen gaat verlopen, we hebben er zin in.

Succes,
Edwin’

 

de Kwakel

‘Gezellig zo’n training op maandag! Hoe meer zielen hoe meer vreugd, maar een aanval van claustrofobie krijgen in een zwembad is ook weer zoiets… en dat is nu precies waar we afgelopen winter zo tegenaan hikten: 174 zwemmers opgehokt in zes lullige baantjes van 25 meter. Een Brabantse megastal was er niks bij en het scheelde weinig of Wakker Dier had voor de deur gestaan. Serieus.
Maar toen was daar ineens redding: er werd gesplitst en –hoe ongezellig ook- de divisionisten mochten in Zeist gaan trainen! Die gewoonte leek er even in te moeten slijten maar het resultaat mag er zijn; inmiddels beschikken we weer over behoorlijk wat ademruimte in de Kwakel en “wij trainers” kunnen nu ook een stuk beter, rustiger en persoonlijker tips en adviezen geven. That’s right; we worden persoonlijk! Je ziet echter wel dat het nut heeft, steeds meer mensen gaan de laatste tijd in rap tempo beter zwemmen en daar doen we het toch allemaal voor! Maar niet te fanatiek he dames en heren, straks is het weer te druk in Zeist…’