Schitterende omstandigheden bij 1e divisie heren

Door: Vincent Beijk – Zondag 5 juni stond de tweede wedstrijd van de 1e divisie op het programma. Onder werkelijk schitterende omstandigheden in een oerhollandse landschap werd er een sprint stayer triatlon afgewerkt. Er stonden 92 gZwemmenemotiveerde en geconcentreerde mannen aan de start. Het heren team van Hellas 2 bestond deze keer uit Peter Res, Coen Smiers, Koen Overmars en ondergetekende. In de week voorafgaand aan de wedstrijd is via WhatsApp uitgebreid over de tactiek gesproken, weersverwachtingen geanalyseerd en de concurrentie bestudeerd. Duidelijk was in ieder geval dat de wind een rol zou gaan spelen in deze wedstrijd. Het was dus zaak om met het zwemmen goed bij te blijven zodat we met het fietsen niet in ons eentje de strijd met de wind hoefden aan te gaan.

Daar zijn we, ondanks de flinke golven, alle vier goed in geslaagd. We konden daarom goed mee doen in het tactisch spel op de fiets. Koen en ik vonden elkaar al snel op het eerste stuk tegen de wind. Vlak voor het keerpunt na zo’n 5 kilometer positioneerde we ons voor aan onze groep en door direct het tempo op te voeren op de weg terug, lieten we een grote groep achter ons. Het beulswerk van Koen (50-55 km/u!) zorgde ervoor dat we vlak voor het begin van de tweede ronde konden aansluiten bij een volgende groep. In deze groep bevond zich ook Coen, dus we zaten nu mooi met drie teammaten bij elkaar. Vanwege het heen en weer parcours hadden we gezien dat Peter een goede poFietsensitie had in de kop van de wedstrijd, dus die kan met het lopen gaan meedoen voor een top 10 klassering.

KoePeter lopen1n, Coen en ik konden redelijk onze krachten sparen in de tweede fietsronde en begonnen in een goede uitgangspositie aan de 2 ronden lopen. Op een deel van het loopparcours werd er heen en weer gelopen en daardoor zag ik dat Peter sterk aan het lopen was en in de kop van de wedstrijd kon meedoen. Ook zag ik dat Coen, die ongeveer 20 seconden na mij van de fiets was gekomen snel dichterbij kwam. Door een stevig sprintje in het laatste stuk voor de finish kon ik nog iemand inhalen (sorry Jan). Elke positie telt tenslotte in de teamcompetitie. Uiteindelijk ben ik als 25e gefinisht. Samen met de 27e positie van Coen, de 35e plek van Koen en de puike prestatie van Peter (5e) leverde ons dat 57 punten op (resultaat van de beste 3 opgeteld) Dit was goed voor de 5e positie in het teamklassement. Met onze vierde plek van Enschede staan we nu op een mooie 5e plek in de tussenstand van de 1e divisie. Gemotiveerd en met de blik omhoog in het klassement staat het team op 25 juni aan de start in de volgende wedstrijd van de 1e divisie: stayer sprint in Stiens.Lopen