Trailvuurdoop bij de Koning van Spanje – door Evelien van der Meel

Afgelopen weekend gebeurde er veel op sportgebied. Een aantal Hellas atleten straalden op een run-bike-run wedstrijd, anderen werden door de barre water temperaturen gedwongen een run-bike-run af te leggen in plaats van de geplande triathlon en sommigen reden een rondje op de fiets om een appeltaart en koffie te scoren.  Een vierde delegatie van Hellas verkoos een weekendje lekker lopen in de natuur van Zuid-Limburg. In Gulpen vond afgelopen weekend namelijk de Koning van Spanje trail plaats.  Met de verschillende afstanden over verschillende dagen was er voor iedereen wel een passende uitdaging te vinden.  En wie wil nou niet bij de finish onthaalt worden met een heerlijk stukje dagverse Limburgse vlaai?

Vrijdagavond werd er door een aantal al begonnen aan de 16km nighttrail, terwijl anderen de fiets verkozen om even de heuvels te testen en de rest gewoon nog op kantoor zat. Uitslagen van de nighttrail zijn niet te vinden, dus als het niet op strava staat, waren ze er waarschijnlijk niet bij 😉

De volgende ochtend begon het sportieve weekend voor de meeste uit de groep. Hellas was op de zaterdag  goed vertegenwoordigd met zeker 25 man aan de start en 3 op de fiets voor de nodige support. De 15 en 32km op het programma zorgden ervoor dat zowel de ervaren als de minder ervaren trailers aanwezig waren.

Koning van Spanje Hellas Triathlon Lotte & Sarah Koning van Spanje Hellas Triathlon Maaike

Voor mij persoonlijk ook mijn eerste ervaring met trailrunning. Het parcours van de 15km leidde de lopers over allerlei verschillende ondergronden en omgevingen en welke triathleet houd er niet van afwisseling? Van smalle bospaadjes tot wat ruimere afdalingen met losliggende stenen in combinatie met een heerlijk zonnetje, afentoe een verfrissende windvlaag en wat nieuwsgierige koeien is het niet gek dat deze wedstrijd in razend tempo uitverkoopt. Hoewel ik mezelf er aan moest herinneren afentoe ook om me heen te kijken en te genieten van het uitzicht heb ik echt genoten van deze wedstrijd.  Ondanks dat de meeste lopers van Hellas sneller liepen was het niet erg om alleen te lopen. De meeste deelnemers zijn er niet om een snelle tijd te lopen. Er is onderweg dan ook voldoende ruimte om een praatje te maken met de mensen die in je buurt lopen en afentoe een foto te nemen van het mooie uitzicht.

Koning van Spanje Hellas Triathlon groep

Na een lange wedstrijddag moet er natuurlijk goed bijgegeten worden en wat is er dan gezelliger om dit met zijn allen te doen? Een grote groep van de aanwezigen stonden met hun tentje op camping de gorselerput en dit was dus ’s avonds ook ‘the place to be’.  Onder het genot van een hele lading pizza’s, stokbroodjes en biertjes wordt er nagepraat over ieder zijn ervaringen op het parcours en goede verhalen van eerdere edities. De avond wordt afgesloten met een bezoekje aan de lokale kroeg.

Koning van Spanje Hellas Triathlon vlagKoning van Spanje Hellas Triathlon gezelligheid

Zondag staan er nog drie afstanden op het programma de 11, 22 en 42 km. Voor een enkeling is de zondag de eerste loopdag, maar de meeste hebben de dag ervoor al een afstand afgelegd. In de meeste gevallen is dat de 15km, maar de echte bikkels Koen en Maaike namen deel aan de Ultimate en liepen op zaterdag 32km en op zondag 42km. Met al een afstand in de benen was de tweede dag even afwachten hoe de benen zouden voelen en daarnaast hoe het weer zou zijn. Beiden pakten positief uit.

Koning van Spanje Hellas Triathlon start

Ook op de tweede dag leidde het parcours van in mijn geval de 11km langs allerlei verschillende ondergronden met mooie uitzichten, steile klimmetjes en tot slot een laatste klim en afdaling gelijk aan de dag ervoor. Waar ik op zaterdag totaal niet wist waar ik aan toe was bij het oplopen van de laatste klim kon ik nu al voorbereiden op de laatste afdaling en het heerlijke stukje vlaai wat stond te wachten.  Bij de finish bleek dat de mensen die zondag de benen los gingen fietsen naar het finishterrein waren gekomen om de lopers binnen te halen. Ook bij de speaker was dit niet onopgemerkt gebleven bleek aangezien ik (zonder Hellas shirt) binnenkwam met de volgende tekst  “en daar komt weer een loper van Hellas Triathlon uit Utrecht. Dat kunnen we opmaken uit het enthousiaste gejuich hier langs de kant. ”  Al met al was het een super leuk weekend lopen in de natuur en zeker voor herhaling vatbaar.  Mijn volgende weekend staat in ieder geval al gepland, dus wellicht tot 12&13 augustus bij de Trail des Fantômes in la Roche-en-Ardenne.
Koning van Spanje Hellas Triathlon schoenen

 

1 bericht bij “Trailvuurdoop bij de Koning van Spanje – door Evelien van der Meel

Comments are closed.